9 mei 2022

TVL in inkomstenbelasting

Heb je de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aangevraagd tijdens de coronacrisis wegens omzetverlies? De TVL is onbelast. Wel moet je de ontvangen TVL aangeven in de aangifte inkomstenbelasting. 

TVL onbelast

De TVL is onbelast en heeft dus geen invloed op de hoogte van jouw winst. Daarentegen kun je de vaste lasten wel gewoon voor het volle bedrag van de winst aftrekken.

Aangifte 2021

Heb je uitstel vóór 1 mei 2022 van betaling aangevraagd voor jouw inkomstenbelasting 2021, dan heb je nog enige tijd om jouw aangifte voor deze belasting in te dienen. Heb je over 2021 TVL ontvangen, dan hoef je daar dus geen belasting over te betalen, je moet deze wel aangeven.

Waar vul je de TVL in jouw aangifte in?

De TVL geef je op bij de rubrieken ‘Vrijgestelde winstbestanddelen’ en ‘Buitengewone baten en lasten’.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is een financiële tegemoetkoming voor de vaste lasten voor ondernemers die tijdens de coronacrisis een fors omzetverlies hebben geleden.

Vragen?

Heb je vragen bij het invullen van jouw aangifte inkomstenbelasting? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Tineke Zandbergen

Tineke Zandbergen

Assistent-accountant

Stage in de controlepraktijk
Wij zijn opzoek naar een enthousiaste en leergierige student die met zijn of haar (afstudeer)onderzoek onze controlepraktijk komt versterken. Een unieke kans, want jouw onderzoek is niet alleen van belang voor jouw studie, maar ook voor ons! Het is namelijk de bedoeling dat jouw onderzoeksresultaten toegevoegde waarde leveren en (wellicht door jezelf) worden geïmplementeerd binnen onze organisatie. 
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
WNT-controle
Ben je een (semi-)publieke instelling en val je onder de wet normering topinkomens (WNT)? Wij kunnen de accountantscontrole volgens het WNT-protocol uitvoeren en je van de benodigde verklaring voorzien.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Ben jij er klaar voor om samen met ons te bouwen aan onze fiscale praktijk? Onze uitdagende portefeuille van mkb-ondernemers en auditklanten van fiscaal advies te voorzien? Dit alles met de vrijheid en ruimte om jouw rol te pakken en jouw ambities verder uit te bouwen? Ons kantoor in Heerhugowaard is op zoek naar een allround Belastingadviseur (32-40 uur). Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right