Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

9 mei 2022

TVL in inkomstenbelasting

Heb je de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aangevraagd tijdens de coronacrisis wegens omzetverlies? De TVL is onbelast. Wel moet je de ontvangen TVL aangeven in de aangifte inkomstenbelasting. 

TVL onbelast

De TVL is onbelast en heeft dus geen invloed op de hoogte van jouw winst. Daarentegen kun je de vaste lasten wel gewoon voor het volle bedrag van de winst aftrekken.

Aangifte 2021

Heb je uitstel vóór 1 mei 2022 van betaling aangevraagd voor jouw inkomstenbelasting 2021, dan heb je nog enige tijd om jouw aangifte voor deze belasting in te dienen. Heb je over 2021 TVL ontvangen, dan hoef je daar dus geen belasting over te betalen, je moet deze wel aangeven.

Waar vul je de TVL in jouw aangifte in?

De TVL geef je op bij de rubrieken ‘Vrijgestelde winstbestanddelen’ en ‘Buitengewone baten en lasten’.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is een financiële tegemoetkoming voor de vaste lasten voor ondernemers die tijdens de coronacrisis een fors omzetverlies hebben geleden.

Vragen?

Heb je vragen bij het invullen van jouw aangifte inkomstenbelasting? Neem dan contact met ons op.

Petra de Wit

Petra de Wit

Relatiebeheerder

Subsidie COZO wordt hervat

Subsidie COZO wordt hervat

09-05-2022

Ben je al bekend met de subsidieregeling voor banen in de zorg? De Coronabanen in de Zorg (COZO) regeling wordt weer hervat. Wel worden de voorwaarden voor de subsidie aangescherpt. Naar verwachting worden deze voorwaarden eind juni 2022 gepubliceerd en kan er vanaf dan weer aanspraak op de subsidie worden gemaakt.
Lonenspecial 2022

Lonenspecial 2022

Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2022 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Compliance Officer

Compliance Officer

  • Diverse vestigingen
  • 24-40 uur
  • RA of AA opleiding
Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.