Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

28 februari 2020

UBO-register uitgesteld

De invoering van het zogenaamde UBO-register is opnieuw uitgesteld. Dit is het gevolg van de vertraging die is ontstaan bij de behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer.

UBO-register

Het UBO-register is bedoeld om inzicht te geven in de belanghebbenden in juridische entiteiten, zoals bv's. Het invoeren ervan hangt samen met de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Doel van het register is ook het tegengaan van financieel-economische criminaliteit, zoals witwassen van geld.

Adviesaanvraag?

De commissie Financiën van de Eerste Kamer overweegt om, voorafgaand aan de behandeling van het wetsvoorstel, eerst advies te vragen aan de Raad van State. Dit voorstel komt op 3 maart 2020 in behandeling bij de commissie.

Als inderdaad advies aan de Raad van State wordt gevraagd, zal de invoering van het wetsvoorstel weer zeker enige maanden extra vertraging oplopen. Het is dan nog maar de vraag of invoering van het UBO-register dit jaar nog zal plaatsvinden.

In afwachting hiervan wordt de nadere procedure inzake behandeling van het wetsvoorstel aangehouden.

Neem voor vragen over de invoering van het UBO-register gerust contact met ons op.

Yoeri Kramer

Belastingadviseur

Na mijn bedrijf

Je hebt je bedrijf overgedragen naar de volgende generatie. Wij zorgen ervoor dat je volop kunt genieten en ontspannen tijdens je pensioen. 

Begeleiden belastingcontrole

Staat de Belastingdienst binnenkort bij jou op de stoep voor een controle? Dat kan, want per jaar controleren zij tienduizenden ondernemers.

Wetsvoorstel minimumtarief zzp’er ingetrokken

16-06-2020

Het kabinet heeft het wetsvoorstel voor het hanteren van een minimumtarief voor zzp'ers ingetrokken. Zzp'ers hoeven dus niet met een minimumvergoeding te gaan werken. Ook het wetsvoorstel voor een zelfstandigenverklaring voor zzp’ers met een uurtarief van minimaal € 75 is van de baan. In ons nieuwsartikel lees je meer over de reden hiervan.

Ralf Hogenberk

Belastingadviseur