Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

19 juni 2020

Bijzonder uitstel betalen belasting online verlengen (29 juni) 

Als je in maart vanwege de coronacrisis bijzonder uitstel hebt aangevraagd voor het betalen van belastingschulden, dan verloopt dit binnenkort. Je kunt dit belastinguitstel vanaf 29 juni online verlengen. Je ontvangt van de Belastingdienst een brief dat je uitstel van betaling afloopt.

Uitstel van betaling

Bijzonder uitstel van betaling van belastingschulden is een van de middelen waarmee het kabinet ondernemers tegemoetkomt vanwege de coronacrisis. Dit kon vanaf 16 maart worden aangevraagd en wordt dan automatisch verleend voor een periode van drie maanden.

Online aanvragen

Online bijzonder uitstel van betaling verlengen kan naar verwachting vanaf 29 juni. Tot die tijd kun je het uitstel ook schriftelijk verlengen.

Uitstel loopt eerder af?

Je kunt het online-formulier ook gebruiken wanneer jouw uitstel vóór 29 juni 2020 afloopt. Tot die tijd kun je uiteraard ook schriftelijk dit uitstel aanvragen.

Belastingschuld meer dan € 20.000?

Is de schuld waarvoor je het uitstel wilt verlengen € 20.000 of meer, dan dien je extra informatie aan te leveren waaruit blijkt dat jouw betalingsproblemen met name veroorzaakt zijn door de coronacrisis. Ook dien je een verklaring van een derde-deskundige mee te sturen die niet bij jou in dienst is. Dit kan bijvoorbeeld een accountant zijn.

Geen dividend

Bij uitstel mag je ook geen dividend uitkeren, eigen aandelen inkopen en aan bestuur en directie geen bonussen of winstuitdelingen doen tot de jaarrekening van 2020 is vastgesteld. Is je schuld hoger dan € 20.000? Hou er dan rekening mee dat er een verklaring van een derde-deskundige (inclusief liquiditeitsprognose) vereist is. Wij hebben hier ervaring mee.

Jurjen Sipma

Jurjen Sipma

Assistent-accountant

Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Richard van der Vliet

Richard van der Vliet

Accountant | MT