19 juni 2020

Bijzonder uitstel betalen belasting online verlengen (29 juni) 

Als je in maart vanwege de coronacrisis bijzonder uitstel hebt aangevraagd voor het betalen van belastingschulden, dan verloopt dit binnenkort. Je kunt dit belastinguitstel vanaf 29 juni online verlengen. Je ontvangt van de Belastingdienst een brief dat je uitstel van betaling afloopt.

Uitstel van betaling

Bijzonder uitstel van betaling van belastingschulden is een van de middelen waarmee het kabinet ondernemers tegemoetkomt vanwege de coronacrisis. Dit kon vanaf 16 maart worden aangevraagd en wordt dan automatisch verleend voor een periode van drie maanden.

Online aanvragen

Online bijzonder uitstel van betaling verlengen kan naar verwachting vanaf 29 juni. Tot die tijd kun je het uitstel ook schriftelijk verlengen.

Uitstel loopt eerder af?

Je kunt het online-formulier ook gebruiken wanneer jouw uitstel vóór 29 juni 2020 afloopt. Tot die tijd kun je uiteraard ook schriftelijk dit uitstel aanvragen.

Belastingschuld meer dan € 20.000?

Is de schuld waarvoor je het uitstel wilt verlengen € 20.000 of meer, dan dien je extra informatie aan te leveren waaruit blijkt dat jouw betalingsproblemen met name veroorzaakt zijn door de coronacrisis. Ook dien je een verklaring van een derde-deskundige mee te sturen die niet bij jou in dienst is. Dit kan bijvoorbeeld een accountant zijn.

Geen dividend

Bij uitstel mag je ook geen dividend uitkeren, eigen aandelen inkopen en aan bestuur en directie geen bonussen of winstuitdelingen doen tot de jaarrekening van 2020 is vastgesteld. Is je schuld hoger dan € 20.000? Hou er dan rekening mee dat er een verklaring van een derde-deskundige (inclusief liquiditeitsprognose) vereist is. Wij hebben hier ervaring mee.

Siem Jan Deen

Siem Jan Deen

Accountant

Debora Reinbergen

Debora Reinbergen

Secretaresse

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Arbodienstverlening
Hoe ga jij om met verzuim? Bij Omnyacc ben je aan het juiste adres voor een gezonde organisatie. Alle specialisten onder één dak.
Lees verder
arrow right
Duo-interview Sustenso vs. DeVi-Stairlifts
In het duo-interview tussen Dennis Vroegindeweij van DeViStairlifts en Hans van der Weide van Sustenso hebben we het gehad over grip. En dat niet alleen. In dit duo-interview praten ze verder over het ontstaan van hun bedrijven en de verdere ontwikkeling. Al zijn de bedrijven compleet verschillend, toch zie je gelijk de herkenning als twee ondernemers aan het woord zijn.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant
Jouw hart gaat sneller kloppen van samenstelwerkzaamheden en klantcontact, maar daar stop je niet: je kijkt verder dan het werk op je bureau. Je denkt bewust na over waarom we werken zoals we doen, ondersteunt je collega’s en je draagt actief bij aan het verbeteren van interne processen.
Lees verder
arrow right