Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

1 juli 2020

Vergoeding voor mondkapjes OV niet verplicht vanuit werkgever

Door de coronacrisis dien je in het openbaar vervoer sinds 1 juni 2020 te reizen met een mondkapje. De werkgever is echter niet verplicht om de mondkapjes te vergoeden voor werknemers die met het openbaar vervoer reizen. De werknemer is namelijk zelf verantwoordelijk voor de wijze van reizen naar het werk. 

Mondkapjes verplicht in openbaar vervoer

Mondkapjes zijn sinds 1 juni 2020 verplicht voor degenen die gebruik maken van het openbaar vervoer. Met deze maatregel hoopt men de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Veilige werkplek

De werkgever is wettelijk wel verplicht te zorgen voor een veilige werkplek. Als er kans is op besmetting met het coronavirus, is de werkgever dus verplicht om beschermingsmateriaal aan te bieden en te betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor werknemers die werkzaam zijn in het openbaar vervoer.

Belastingvrij

Eerder werd bekend dat het vergoeden van mondkapjes aan werknemers die van het openbaar vervoer gebruik maken, belastingvrij kan geschieden. De vergoeding komt dan ook niet ten laste van de vrije ruimte in de werkkostenregeling.

Estate planning

Estate planning

Onze estate planners maken een plan op maat om jouw vermogen zo gunstig mogelijk over te dragen. Zo heb jij (financiële) rust.
Inge Rees

Inge Rees

Belastingadviseur

Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Belastingaangifte

Belastingaangifte

Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Frank Neefjes

Frank Neefjes

Accountant