1 juli 2020

Vergoeding voor mondkapjes OV niet verplicht vanuit werkgever

Door de coronacrisis dien je in het openbaar vervoer sinds 1 juni 2020 te reizen met een mondkapje. De werkgever is echter niet verplicht om de mondkapjes te vergoeden voor werknemers die met het openbaar vervoer reizen. De werknemer is namelijk zelf verantwoordelijk voor de wijze van reizen naar het werk. 

Mondkapjes verplicht in openbaar vervoer

Mondkapjes zijn sinds 1 juni 2020 verplicht voor degenen die gebruik maken van het openbaar vervoer. Met deze maatregel hoopt men de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Veilige werkplek

De werkgever is wettelijk wel verplicht te zorgen voor een veilige werkplek. Als er kans is op besmetting met het coronavirus, is de werkgever dus verplicht om beschermingsmateriaal aan te bieden en te betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor werknemers die werkzaam zijn in het openbaar vervoer.

Belastingvrij

Eerder werd bekend dat het vergoeden van mondkapjes aan werknemers die van het openbaar vervoer gebruik maken, belastingvrij kan geschieden. De vergoeding komt dan ook niet ten laste van de vrije ruimte in de werkkostenregeling.

Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word jij enthousiast van fiscale vraagstukken en wil jij een actieve bijdrage leveren aan onze adviespraktijk? De uitdagingen variëren van het signaleren en zelfstandig uitvoeren van belastingadviezen, het voeren van klantgesprekken, tot het begeleiden van collega’s bij (complexe) aangifte- en belastingadviesopdrachten.
Lees verder
arrow right
Monique van Dam

Monique van Dam

POB-er OmnyVitaal

Accountant
De uitdagingen variëren van zelfstandig relatiebeheer tot het coachen van het team. Het team bestaat uit een mooie mix van enthousiaste young professionals tot ervaren experts. Juist die young professionals willen veel van jou leren. 
Lees verder
arrow right
Kun je zorgkosten aftrekken voor een aanpassing van een auto van een ander?
De Belastingdienst heeft bevestigd dat het onder bepaalde voorwaarden mogelijk is om zorgkosten af te trekken in de aangifte inkomstenbelasting wanneer een gehandicapte aanpassingen laat doen aan een auto die niet op zijn of haar naam staat.
Lees verder
arrow right
Nathan de Boer

Nathan de Boer

Belastingadviseur