Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

1 juli 2020

Vergoeding voor mondkapjes OV niet verplicht vanuit werkgever

Door de coronacrisis dien je in het openbaar vervoer sinds 1 juni 2020 te reizen met een mondkapje. De werkgever is echter niet verplicht om de mondkapjes te vergoeden voor werknemers die met het openbaar vervoer reizen. De werknemer is namelijk zelf verantwoordelijk voor de wijze van reizen naar het werk. 

Mondkapjes verplicht in openbaar vervoer

Mondkapjes zijn sinds 1 juni 2020 verplicht voor degenen die gebruik maken van het openbaar vervoer. Met deze maatregel hoopt men de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Veilige werkplek

De werkgever is wettelijk wel verplicht te zorgen voor een veilige werkplek. Als er kans is op besmetting met het coronavirus, is de werkgever dus verplicht om beschermingsmateriaal aan te bieden en te betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor werknemers die werkzaam zijn in het openbaar vervoer.

Belastingvrij

Eerder werd bekend dat het vergoeden van mondkapjes aan werknemers die van het openbaar vervoer gebruik maken, belastingvrij kan geschieden. De vergoeding komt dan ook niet ten laste van de vrije ruimte in de werkkostenregeling.

Kurt Findhammer

Kurt Findhammer

Operationeel manager

Lager gebruikelijk loon en bewijslast

Lager gebruikelijk loon en bewijslast

04-05-2021

Jaarlijks ben je als dga van een bv verplicht om het gebruikelijk loon op te nemen uit de bv. Neem je een lager gebruikelijk loon op dan het wettelijk voorgeschreven gebruikelijk loon? Op wie rust dan de bewijslast?
Strategisch personeelsbeleid

Strategisch personeelsbeleid

Breng jouw personeelswensen in kaart met strategisch personeelsbeleid. Dit helpt om zo effectief mogelijk gebruik te maken van de talenten van jouw personeel.
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.