Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

16 december

Vergoeding winkeliers door harde lockdown

Met de aankondiging van de harde lockdown moeten 'niet-essentiële winkels' zeker t/m 19 januari 2021 de deuren sluiten. Om de winkeliers tegemoet te komen werkt het kabinet aan een regeling om onverkochte voorraden te compenseren. Deze week wordt meer duidelijkheid over de regeling verwacht.

Lockdown

De lockdown is bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Behalve de horeca betekent dit dat ook met name winkels die geen levensmiddelen verkopen, verplicht moeten sluiten.

Kleding

Voor wat betreft de compensatie moet vooral gedacht worden aan kledingwinkels. Kleding is erg modegevoelig, wat betekent dat na de lockdown een deel van de kleding nauwelijks meer te verkopen is. Vooral winkels die met het oog op de kerst fors hadden ingekocht, zijn hiervan de dupe.

Vergelijking met compensatie horeca

De compensatieregeling is vergelijkbaar met die van de horeca. Deze branche krijgt vanwege onverkoopbare voorraden een compensatie van 2,8% van het omzetverlies in de maanden oktober t/m december van dit jaar.

Naast bestaande compensatie

De vergoeding komt naast bestaande steunmaatregelen die bestaan voor loonkosten en vaste lasten. Deze steunmaatregelen zijn gekoppeld aan het omzetverlies.

Binnenkort wordt er meer duidelijk gemaakt over de regeling. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste actualiteiten. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Arbodienstverlening

Arbodienstverlening

Hoe ga jij om met verzuim? Bij Omnyacc ben je aan het juiste adres voor een gezonde organisatie. Alle specialisten onder één dak.
Overdragen

Overdragen

Begin op tijd met de voorbereidingen want het verkoopklaar maken van jouw onderneming neemt enkele jaren in beslag.
Vanaf 1 april Europese registratie overtreding vervoerswetgeving

Vanaf 1 april Europese registratie overtreding vervoerswetgeving

01-04-2021

Maak je vanaf 1 april 2021 een overtreding op de vervoerswetgeving? Dan worden de strafpunten Europees geregistreerd. De nationale registers worden gekoppeld. Hierdoor kan er beter beoordeeld worden op betrouwbaarheid. Hoe gaat dit in zijn werk?
Strategisch personeelsbeleid

Strategisch personeelsbeleid

Breng jouw personeelswensen in kaart met strategisch personeelsbeleid. Dit helpt om zo effectief mogelijk gebruik te maken van de talenten van jouw personeel.