16 december

Vergoeding winkeliers door harde lockdown

Met de aankondiging van de harde lockdown moeten 'niet-essentiële winkels' zeker t/m 19 januari 2021 de deuren sluiten. Om de winkeliers tegemoet te komen werkt het kabinet aan een regeling om onverkochte voorraden te compenseren. Deze week wordt meer duidelijkheid over de regeling verwacht.

Lockdown

De lockdown is bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Behalve de horeca betekent dit dat ook met name winkels die geen levensmiddelen verkopen, verplicht moeten sluiten.

Kleding

Voor wat betreft de compensatie moet vooral gedacht worden aan kledingwinkels. Kleding is erg modegevoelig, wat betekent dat na de lockdown een deel van de kleding nauwelijks meer te verkopen is. Vooral winkels die met het oog op de kerst fors hadden ingekocht, zijn hiervan de dupe.

Vergelijking met compensatie horeca

De compensatieregeling is vergelijkbaar met die van de horeca. Deze branche krijgt vanwege onverkoopbare voorraden een compensatie van 2,8% van het omzetverlies in de maanden oktober t/m december van dit jaar.

Naast bestaande compensatie

De vergoeding komt naast bestaande steunmaatregelen die bestaan voor loonkosten en vaste lasten. Deze steunmaatregelen zijn gekoppeld aan het omzetverlies.

Binnenkort wordt er meer duidelijk gemaakt over de regeling. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste actualiteiten. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Groeien
Je bent trots op de ontwikkeling die je bedrijf doormaakt. Terecht! Maar hoe nu verder? Wij helpen bij allerlei zaken die je hiervoor niet hoefde te regelen. 
Lees verder
arrow right
Huurtoeslag: Extra reparatie koopkracht
Dit jaar wordt de eigen bijdrage voor huurtoeslag opnieuw verlaagd, ditmaal met meer dan € 36 per jaar. Sinds 1 januari 2024 was de eigen bijdrage al met meer dan € 30 verlaagd.
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2022
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2022 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Duurzame inzetbaarheid/verzuim
Met duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement voorkom, beheers en dring je verzuim terug.
Lees verder
arrow right