16 augustus 2022

Verhoging budget energiebesparing glastuinbouw

Heb je een bedrijf in de glastuinbouw? Het budget voor energiebesparende maatregelen wordt verhoogd. Het budget van de subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw wordt namelijk opgehoogd van € 25 naar € 60 miljoen. Hierdoor kan het overgrote deel van alle aanvragen worden toegekend.

Overtekend

Het aantal aanvragen voor de subsidie was dit jaar met € 80 miljoen flink overtekend. De subsidie kon van 19 april tot en met 30 juni 2022 worden aangevraagd. Door het grotere budget krijgt de energietransitie in de glastuinbouw een extra boost.

Klimaatneutraal

Het streven is om de glastuinbouw in 2040 klimaatneutraal te laten zijn. De huidige hoge gasprijzen versterken bovendien de noodzaak tot energiebesparende investeringen.

Omvang subsidie

Ondernemers krijgen subsidie als men nieuwe machines en installaties koopt en installeert, zoals LED-belichting. De subsidie bedraagt maximaal 25% van de kosten die onder de subsidie vallen. Bij elke aanvraag moet de subsidie minimaal € 5.000 zijn.

Let op!

Na jouw aanvraag krijg je van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) binnen acht weken een brief met de beslissing. Door het hogere budget kan er vertraging ontstaan. Als de RVO jouw aanvraag goedkeurt, staat in deze brief ook hoeveel subsidie je krijgt toegewezen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Fiscale voordelen en eisen voor bestelauto's
Om aanspraak te kunnen maken op fiscale voordelen voor een bestelauto, moeten strikte criteria worden nageleefd. Eén daarvan is dat zijruiten in sommige gevallen niet zijn toegestaan voor een bestelauto. De Belastingdienst heeft aangekondigd dat in bepaalde situaties zijruiten op een bestelauto zijn toegestaan, op voorwaarde dat deze niet doorzichtig zijn.
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Huurtoeslag: Extra reparatie koopkracht
Dit jaar wordt de eigen bijdrage voor huurtoeslag opnieuw verlaagd, ditmaal met meer dan € 36 per jaar. Sinds 1 januari 2024 was de eigen bijdrage al met meer dan € 30 verlaagd.
Lees verder
arrow right