Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

6 maart 2023

Verhoging kindgebonden budget 

In 2023 is het kindgebonden budget voor elk kind extra omhoog gegaan. Voor alleenstaande ouders is er een extra verhoging van maximaal € 356 per jaar. Ook is de vermogensgrens tot wanneer je recht hebt op deze tegemoetkoming naar boven bijgesteld.

Kindgebonden budget

Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor kinderen tot 18 jaar. Je krijgt het kindgebonden budget naast de kinderbijslag. Meestal hoef je om het kindgebonden budget te ontvangen, niets te doen. Als je namelijk al een toeslag krijgt van de overheid, zoals bijvoorbeeld zorg- of huurtoeslag, krijg je automatisch het kindgebonden budget als je hier recht op hebt.

Ontvang je geen toeslagen, maar ben je wel van mening dat je recht hebt op het kindgebonden budget? Dan kun je dit ook zelf aanvragen bij de Belastingdienst.

Afhankelijk van inkomen

De hoogte van het kindgebonden budget is onder meer afhankelijk van jouw inkomen en dat van jouw partner. Vanwege de verhoging van het wettelijk minimumloon wordt ook het drempelinkomen verhoogd en krijg je dus meer kindgebonden budget bij hetzelfde inkomen ten opzichte van vorig jaar. Boven het drempelinkomen wordt het kindgebonden budget namelijk verminderd.

Vermogensgrens verhoogd

Je krijgt geen kindgebonden budget als jouw vermogen meer bedraagt dan de vermogensgrens. Die ligt voor 2023 op € 127.582 (2022: €120.020). Heb je een partner, dan mag jouw gezamenlijke vermogen niet meer bedragen dan € 161.329 (2022: €151.767).

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Arzo Korishi

Arzo Korishi

Beginnend Assistent-accountant

Arbeidsvoorwaarden en cao

Arbeidsvoorwaarden en cao

Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Janette van Otterlo

Janette van Otterlo

Aangiftemedewerker

Annelies Mul

Annelies Mul

Secretaresse