3 maart 2021

Verlenging herverzekering leverancierskredieten 

De herverzekering van leverancierskredieten is nu definitief verlengd. De Staat blijft de leverancierskredieten herverzekeren tot 1 juli 2021.

Goedkeuring Europa

De mogelijkheid tot herverzekering was afhankelijk van de goedkeuring door de Europese Commissie. Deze is inmiddels verkregen, zodat de herverzekering verlengd kan worden.

Wijziging voorwaarden

Er zijn wel wijzigingen aangebracht met betrekking tot de inkomsten, kosten en risico’s van de herverzekering. Dit betekent onder meer dat het eigen risico dat de verzekeraars lopen niet langer in omvang beperkt is.

Geen bonus en dividend

De voorwaarde is verlengd dat de verzekeraars waarmee de staat in zee gaat geen bonussen en dividenden uit mogen keren voor de Nederlandse activiteiten.

Lees meer over de verlenging van het corona steunpakket.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Assistent accountant
Leergierig? Enthousiast? Wil jij een topstart van je carrière? Interesse in het digitaliseren van processen? Dat zijn de factoren die wij zoeken in een nieuwe collega Assistent-accountant.
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Elektrische auto's vrijstelling verlengd tot 2026
De afbouw van de vrijstelling op motorrijtuigenbelasting voor volledig elektrische auto's wordt pas van kracht in 2026, niet in 2025 zoals oorspronkelijk gepland. Echter, bestuurders van plug-in hybride auto's zullen vanaf volgend jaar wel een hogere motorrijtuigenbelasting moeten betalen. Dit is gemeld door RTL Nieuws.
Lees verder
arrow right
Pensioen werkgever
Wat zijn voor jou de beste mogelijkheden? Wij analyseren, implementeren, beheren en controleren jouw werkgeverspensioen.
Lees verder
arrow right