24 november 2020

Herverzekering leverancierskrediet doorgezet

Door de coronacrisis heeft de overheid leverancierskrediet herverzekerd. De herverzekering is nu tot ten minste 1 juli 2021 doorgezet.

Kortlopend leverancierskrediet

Met kortlopend leverancierskrediet is jaarlijks ruim € 200 miljard gemoeid. Hierdoor kunnen leveranciers hun klanten op afbetaling goederen en diensten leveren. Normaal gesproken wordt dit risico voor de leverancier bij commerciële partijen verzekerd.

Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis dreigde dit tot stilstand te komen, wat voor de overheid een reden was om in te grijpen en de risico's te herverzekeren. Verzekeraars worden daarbij voor 90% van het verlies gecompenseerd. Vanwege de onzekerheid inzake de huidige ontwikkeling van het virus, blijft de regeling voorlopig dus in stand.

Lees ook: verlenging herverzekering leverancierskredieten.

Lonenspecial 2021
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
William van Haaster

William van Haaster

Relatiebeheerder

Belastingaangifte
Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Lees verder
arrow right
Accountant
Een team vol met experts binnen de Accountancy: dat vind je in Zwaagdijk en Heemstede. Maar ook, een hoge mate van professionaliteit, uitdagende adviesopdrachten, klantcontact en een prettige werksfeer (al zeggen we het zelf).
Lees verder
arrow right
Jimme Schuit

Jimme Schuit

Assistent-accountant