9 september 2022

Voorschot GLB-subsidies aanvragen

Ben je bekend met de subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Gecombineerde opgave? Als je in 2021 uitbetaling van de basis- en vergroeningsbetaling hebt aangevraagd, dan heb je van 5 tot en met 26 september 2022 een extra mogelijkheid om het voorschot aan te vragen. Dit vanwege de aanhoudende droogte in het land.

Voorwaarden

Genoemde subsidies kennen wel diverse voorwaarden. Zo moet je een actieve landbouwer zijn en met jouw bedrijf met een landbouwactiviteit staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Deze landbouwactiviteit moet de hoofdactiviteit zijn van jouw bedrijf.

Omvang voorschot basis- en vergroeningsbetaling 2022

Het voorschot bedraagt € 270 per hectare met een betalingsrecht. Heb je meer betalingsrechten dan landbouwgrond, dan kijkt de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) bij jouw voorschot naar het aantal hectares subsidiabele landbouwgrond dat je voor uitbetaling hebt opgegeven.

Let op!

Het minimale voorschot moet € 400 bedragen.

De-minimisteun

Heb je in het huidige en de afgelopen twee belastingjaren meer dan € 20.000 aan de-minimissteun ontvangen, heeft jouw bedrijf het maximale bedrag van € 20.000 al bereikt of ga je met het voorschot over dit bedrag heen, dan krijg je geen voorschot.

Let op!

Heb je dit jaar al een voorschot aangevraagd en gekregen, dan kan dit niet nogmaals.

Wanneer uitbetaling?

Je ontvangt van de RVO uiterlijk in oktober 2023 bericht of je een voorschot krijgt. Indien dit zo is, krijg je het direct uitbetaald. Kijk voor alle informatie op RVO.nl.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

WOZ-waardering: Instructies voor gebruik van foto's
De Waarderingskamer heeft recentelijk richtlijnen vrijgegeven met betrekking tot het gebruik van foto's bij de waardering van woningen volgens de Wet WOZ. De Waarderingskamer speelt een toezichthoudende rol om ervoor te zorgen dat de Wet WOZ op correcte wijze wordt uitgevoerd.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Word jij enthousiast van fiscale vraagstukken en wil jij een actieve bijdrage leveren aan onze adviespraktijk? De uitdagingen variëren van het signaleren en zelfstandig uitvoeren van belastingadviezen, het voeren van klantgesprekken, tot het begeleiden van collega’s bij (complexe) aangifte- en belastingadviesopdrachten.
Lees verder
arrow right