Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

9 september 2022

Voorschot GLB-subsidies aanvragen

Ben je bekend met de subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) in de Gecombineerde opgave? Als je in 2021 uitbetaling van de basis- en vergroeningsbetaling hebt aangevraagd, dan heb je van 5 tot en met 26 september 2022 een extra mogelijkheid om het voorschot aan te vragen. Dit vanwege de aanhoudende droogte in het land.

Voorwaarden

Genoemde subsidies kennen wel diverse voorwaarden. Zo moet je een actieve landbouwer zijn en met jouw bedrijf met een landbouwactiviteit staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Deze landbouwactiviteit moet de hoofdactiviteit zijn van jouw bedrijf.

Omvang voorschot basis- en vergroeningsbetaling 2022

Het voorschot bedraagt € 270 per hectare met een betalingsrecht. Heb je meer betalingsrechten dan landbouwgrond, dan kijkt de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) bij jouw voorschot naar het aantal hectares subsidiabele landbouwgrond dat je voor uitbetaling hebt opgegeven.

Let op!

Het minimale voorschot moet € 400 bedragen.

De-minimisteun

Heb je in het huidige en de afgelopen twee belastingjaren meer dan € 20.000 aan de-minimissteun ontvangen, heeft jouw bedrijf het maximale bedrag van € 20.000 al bereikt of ga je met het voorschot over dit bedrag heen, dan krijg je geen voorschot.

Let op!

Heb je dit jaar al een voorschot aangevraagd en gekregen, dan kan dit niet nogmaals.

Wanneer uitbetaling?

Je ontvangt van de RVO uiterlijk in oktober 2023 bericht of je een voorschot krijgt. Indien dit zo is, krijg je het direct uitbetaald. Kijk voor alle informatie op RVO.nl.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Agro: indienen Gecombineerde opgave

Agro: indienen Gecombineerde opgave

09-03-2023

Begin tijdig met het invullen van de Gecombineerde opgave 2023. Je kunt deze t/m 15 mei indienen via mijn.rvo.nl. Het belang is groot en het is dit jaar veel werk!
Begeleiden belastingcontrole

Begeleiden belastingcontrole

Staat de Belastingdienst binnenkort bij jou op de stoep voor een controle? Dat kan, want per jaar controleren zij tienduizenden ondernemers.
Starterskrediet terug betalen? Fiscaal niet aftrekbaar

Starterskrediet terug betalen? Fiscaal niet aftrekbaar

28-02-2023

Moet je starterskrediet van het UWV terugbetalen? Dan is dit fiscaal niet aftrekbaar, omdat het namelijk niet aan te merken is als persoonsgebonden aftrekpost, noch als negatief loon.
De Hoornse wensboom

De Hoornse wensboom

In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 8 januari. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers en particulieren kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?
Vitamine O

Vitamine O

Vitamine O(mnyacc): het meest complete recept voor jou als ondernemer