6 juni 2023

Agro: voorwaarden eco-activiteiten

Heb je jouw Gecombineerde opgave al ingediend? Je hebt nog tot en met 15 juni. Als je ook wilt deelnemen aan de eco-regeling geef dan jouw eco-activiteiten gelijktijdig op. Na 15 juni kun je namelijk geen eco-activiteiten meer toevoegen. Je kunt wel eco-activiteiten intrekken. Je dient jouw definitieve aanvraag in het najaar in.

Gecombineerde opgave ‘hele klus’

Het invullen van de Gecombineerde opgave (GO) is dit jaar een hele klus (geweest). Je moet ‘Mijn percelen’ bijwerken met onder andere landschapselementen en eventueel bufferstroken. Daarnaast zijn er veel extra vragen voor de (Europese) landbouwtelling. Ook moet je, per perceel, jouw eco-activiteiten invullen als je aan de eco-regeling wilt deelnemen.

Eco-activiteiten uiterlijk 15 juni doorgeven

Je kunt de eco-activiteiten, die je uit wilt voeren, uiterlijk 15 juni doorgeven met de GO. Na 15 juni kun je alleen nog eco-activiteiten intrekken. Aangezien je wellicht nog niet voor alle eco-activiteiten weet of je deze de komende tijd kunt uitvoeren (bijvoorbeeld ‘vroeg oogsten’), is het algemene advies om jouw eco-activiteiten ‘ruim’ op te geven. Voor zover je dat nog niet hebt gedaan.

Aan alle voorwaarden voldoen

Bij alle eco-activiteiten moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meestal zijn dit bovenwettelijke maatregelen. Het is van belang dat je aan deze voorwaarden voldoet. Anders kan RVO een eco-activiteit (deels) afkeuren, waardoor je mogelijk in een lagere klasse komt. Of zelfs helemaal geen eco-premie krijgt uitbetaald.

Intrekken eco-activiteit

Voldoe je niet aan bepaalde voorwaarden? Of voer je een opgegeven eco-activiteit helemaal niet uit? Dan kun je de eco-activiteit intrekken.

Definitieve aanvraag in najaar

In de periode van 15 oktober t/m 30 november vraag je jouw GLB-subsidies definitief aan. Dan moet je ook opgeven welke eco-activiteiten je daadwerkelijk hebt uitgevoerd. Op basis hiervan wordt, na controle, jouw eco-premie uitbetaald.

Ga, na het indienen van de GO, regelmatig na of je aan de voorwaarden van de opgegeven eco-activiteiten voldoet. Dien de juiste definitieve aanvraag in. Raadpleeg zo nodig jouw adviseur.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Teamleider Accountancy Agrarische Sector
Het aantal agrarische klanten groeit en daarom zijn we op zoek naar jou: Teamleider Accountancy Agrarische Sector (40 uur) in Leeuwarden. Heb je passie voor de agrarische sector? En krijg je er energie van om samen met een team stappen te zetten, te helpen bij hun ontwikkeling en hen te inspireren en motiveren in hun werk? Kijk je standaard verder dan de dagelijkse gang van zaken door je bezig te houden met het verbeteren van de interne en externe processen? Mooi, dan pas jij perfect in het plaatje. Laten we samen verder bouwen aan de dienstverlening met als doel heel tevreden klanten!
Lees verder
arrow right
Financiële planning
Met financiële planning breng je inzicht en overzicht in je financiële huishouden, zodat jij de dingen kan doen die je wilt! Een helicopterview op het hele plaatje.
Lees verder
arrow right
Btw-vraagstukken
Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Lees verder
arrow right