Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

01 april 2020

WBSO: uitstel aanvraag en mededeling

In verband met de coronacrisis is de deadline voor het aanvragen van de Wet Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) en het doorgeven van de S&O uren van 2019 door Rvo.nl verlengd. Ondernemers worden hiermee tegemoet gekomen.

Uitstel aanvraag

Wil je WBSO-aanvragen met startmaand april 2020, dan moet je normaal gesproken uiterlijk 31 maart een aanvraag indienen. Deze termijn is verlengd tot en met zondag 5 april 2020.

WBSO

Ondernemers kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor kosten die verband houden met innovatieve activiteiten. Dit betreft een korting op de loonheffing voor werkgevers en een extra aftrek voor zelfstandig ondernemers die WBSO-activiteiten ontplooien.

Uitstel mededeling 2019

Werkgevers die in 2019 WBSO hebben aangevraagd, moeten normaal gesproken vóór 1 april van het erop volgende jaar het aantal WBSO-uren doorgeven aan de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Vanwege de coronacrisis is ook hiervoor uitstel verleend tot en met 15 juni 2020.

Heb je vragen over de WBSO? Neem gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Lonenspecial 2021

Lonenspecial 2021

Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
BTW terugvragen voor zonnepanelen

BTW terugvragen voor zonnepanelen

02-08-2022

In deze tijd van verduurzaming is het investeren in zonnepanelen iets wat steeds vaker voorkomt. Investeer je als particulier in zonnepanelen voor op jouw woning, dan kunt je de btw bij aanschaf terugkrijgen. Maar hoe zit dit nu precies? Hoeveel BTW betaal je bijvoorbeeld over je zonnepanelen en hoe kun je dit terugvragen?
Verenigingen en Stichtingen 2022

Verenigingen en Stichtingen 2022

19-07-2022

Ben je bestuurder van een vereniging of stichting? Zorg dat je op de hoogte bent van alle actualiteiten. Zo kun je tijdig inspelen op veranderingen en hiermee jouw voordeel doen.
Richard van der Vliet

Richard van der Vliet

Accountant | MT

Junior Casemanager verzuim

Junior Casemanager verzuim

  • Hoorn
  • 28-40 uur
  • HRM-gerelateerde opleiding