Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

11 februari 2020

WOZ-beschikking

De nieuwe WOZ-beschikkingen zullen binnenkort weer op de mat vallen. Onroerend goed is aanzienlijk in waarde gestegen, dus is het van belang te checken of jouw beschikking wel klopt.

Belang WOZ-beschikking

Gemeenten zijn verplicht om voor onroerend goed ieder jaar een nieuwe beschikking te nemen over de WOZ-waarde van jouw onroerende zaak. Op basis van de WOZ-waarde bepaalt de gemeente onder andere jouw aanslag OZB, maar de WOZ-waarde is ook bepalend voor tal van andere belastingen, zoals de bijtelling voor de eigen woning.

Prijsstijging onroerend goed

Bestaande koopwoningen werden in 2018 gemiddeld zo'n 9% duurder, de grootste prijsstijging sinds 2001. Dit is van belang voor de waarde van jouw pand op 1 januari 2019, de peildatum voor de nieuwe WOZ-waarde.

Check WOZ-waarde

Gemeenten stellen de WOZ-waarde niet altijd even secuur vast. Er wordt dan ook regelmatig bezwaar tegen de waarde aangetekend, in ruim 1% van alle gevallen. Ongeveer de helft hiervan is succesvol en leidt gemiddeld tot een waardevermindering van 11,6%.

Omgevingsfactoren

Als de waarde is afgeleid van vergelijkbare panden, check dan of omgevingsfactoren voldoende zijn meegenomen. Is bijvoorbeeld de overlast van het verkeer of stank vergelijkbaar?

Individuele factoren

Daarnaast spelen ook individuele factoren een rol bij de waardebepaling, zoals de staat van onderhoud en de eventuele aanwezigheid en ligging van een tuin.

Afwijkende waarde? Maak bezwaar!

Wijkt de waarde af van de waarde die naar jouw mening in alle redelijkheid aan jouw pand dient te worden toegekend, maak dan bezwaar. Een minimale afwijking van de vastgestelde waarde is tegenwoordig niet meer vereist.

Let op!
Geef in jouw bezwaar zo goed mogelijk aan op basis van welke factoren het pand naar jouw mening te hoog is gewaardeerd.

Tip!
Heb je juist een hogere waardering nodig vanwege bijvoorbeeld verkoopplannen, dan kun je ook bezwaar aantekenen tegen een te lage WOZ-waarde.

Wil je meer weten over jouw WOZ-beschikking? Wij helpen je graag.

TOFA-regeling geopend t/m 12 juli

23-06-2020

Ben jij een flexwerker die door de coronacrisis nauwelijks tot geen inkomsten heeft? En heb je geen recht op een uitkering? Je kunt vanaf nu de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) aanvragen bij het UWV. Bekijk wel de voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Rapportages en dashboarding

Financiële rapportages geven inzicht in jouw financiële situatie en vormen de basis voor strategische beslissingen.

Strategisch visualiseren

Wil jij ook overzicht in één oogopslag? Maak jouw toekomstvisie inzichtelijk door visueel denken, strategisch tekenen en bedrijfskundig advies.

Aanvraag uitstel betalen belasting mogelijk tot 1 oktober

16-06-2020

De coronacrisis kan vergaande gevolgen hebben voor ondernemers. Daarom is het mogelijk gemaakt om voor de meeste belastingschulden uitstel van belasting te krijgen. De periode voor het aanvragen van belastinguitstel is verlengd tot en met september 2020.

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.