Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

12 juli 2021

Zaken aan personeel vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen?

Als je zaken aan jouw personeel vergoedt, verstrekt of ter beschikking stelt, is dit in de regel belast. Maar niet altijd en daarbij kan het verschil maken of je een zaak vergoedt, verstrekt of ter beschikking stelt. Maar wat is het onderscheid?

Wie wordt eigenaar?

Als je een zaak vergoedt aan jouw werknemer, koopt de werknemer de zaak en betaal je het aankoopbedrag aan hem terug. De werknemer is dan ook de eigenaar. Bij verstrekken koop je de zaak en geef je deze aan de werknemer. Ook dan wordt de werknemer de eigenaar. Bij ter beschikking stellen is dat niet zo. Je koopt de zaak en de werknemer mag de betreffende zaak slechts gebruiken. Je blijft ook de eigenaar.

Let op!

Stel je een zaak ter beschikking, dan moet de werknemer deze teruggeven als hij uit dienst gaat. Je bent immers de eigenaar. Hij kan je ook de restwaarde vergoeden.

Belast of niet?

Het kan fiscaal nogal wat verschil maken of je een zaak aan jouw werknemer vergoedt, verstrekt of ter beschikking stelt. Daarom is het van belang hier vooraf rekening mee te houden. Vergoedt of verstrekt je bijvoorbeeld werkkleding, zoals de overal van een schilder, dan is dit belast. Stel je de werkkleding ter beschikking, dan is het onbelast.

Werkkostenregeling

Als zaken belast zijn, kun je belastingheffing bij de werknemer voorkomen door ze onder te brengen in de werkkostenregeling. Als je in een jaar binnen de zogenaamde ‘vrije ruimte’ blijft, hoef je als werkgever ook geen belasting te betalen. Daarboven betaal je 80% belasting via de eindheffing. Daarom is het belangrijk zoveel mogelijk gebruik te maken van onbelaste mogelijkheden.

Tip!

Op de site van de Belastingdienst tref je het Handboek loonheffingen aan. Hierin staat welke zaken je onbelast kunt vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen.

Btw-aspecten

Houdt bij de vraag of je zaken vergoedt, verstrekt of ter beschikking stelt, ook de btw in de gaten. Zo kun je bijvoorbeeld vakliteratuur belastingvrij vergoeden, verstekken of ter beschikking stellen. Vergoed je echter de vakliteratuur, dan kun je alleen de btw terugkrijgen als de factuur op naam van jouw bedrijf staat.

Heb je vragen over vergoedingen, verstrekkingen of ter beschikking stellingen? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Hoe werkt een concurrentiebeding bij overname

Hoe werkt een concurrentiebeding bij overname

16-08-2021

Ben je voornemens om een bedrijf te kopen? Let dan op, want je wilt voorkomen dat je concurrentie krijgt van de verkoper. Denk bij het sluiten van een koopovereenkomst daarom altijd aan het overeenkomen van een concurrentiebeding en een bijbehorend boetebeding. Zo voorkomt je dat de verkoper jouw belangrijkste concurrent wordt.
Verenigingen en Stichtingen 2021

Verenigingen en Stichtingen 2021

23-08-2021

Ben je bestuurder van een vereniging of stichting? Zorg dat je op de hoogte bent van alle actualiteiten. Zo kun je tijdig inspelen op veranderingen en hiermee jouw voordeel doen.
Duurzame inzetbaarheid/verzuim

Duurzame inzetbaarheid/verzuim

Met duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement voorkom, beheers en dring je verzuim terug.
Michael Varley

Michael Varley

Assistent-accountant

Beginnend Assistent-accountant

Beginnend Assistent-accountant

  • Schagen
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy
Update lonenspecial 2021

Update lonenspecial 2021

In de update van de lonenspecial 2021 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.