Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Geen landbouw meer? Niet subsidiabel!

Heb je betalingsrechten aangevraagd op grond die (eind) dit jaar aan de landbouw worden onttrokken? Dit is niet toegestaan, want de grond is niet subsidiabel. Haal zo nodig in de Gecombineerde opgave het 'vinkje' weg.

90-dagenregeling

Je kunt uitbetaling van GLB-subsidies (zoals basis- en vergroeningspremie) aanvragen op subsidiabele landbouwgrond (grond met landbouwactiviteiten). Een perceel landbouwgrond blijft subsidiabel als er tijdelijk, maximaal 90 dagen, niet-landbouwactiviteiten op plaatsvinden, bijvoorbeeld een tijdelijk kampeerterrein.

Opnieuw landbouwgrond
De 90-dagenregeling is alleen van toepassing als het perceel na de niet-landbouwactiviteiten, weer als landbouwgrond beschikbaar komt. De niet-landbouwactiviteiten moeten in feite op landbouwgrond plaatsvinden.

Aan landbouw onttrokken: niet subsidiabel

Verkoop je bijv. een perceel aan de gemeente en begint de gemeente op 1 december 2020 met werkzaamheden t.a.v. bijv. woningbouw? Dan is het perceel ook voor dit jaar niet subsidiabel. Het perceel wordt immers onttrokken aan de landbouw. De 90-dagenregeling is niet van toepassing.

Heb je GLB-subsidie aangevraagd op een perceel dat dit jaar aan de landbouw wordt onttrokken? Haal dan het 'vinkje' weg en voorkom daarmee een mogelijke korting. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Chantal Leek

Chantal Leek

Administratief medewerker

Dennis de Visser

Dennis de Visser

Assistent-accountant

Jaarrekening & advies

Jaarrekening & advies

Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar wij gaan ook next level en kijken samen naar de toekomst!
iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.