Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 juni 2020

Geen landbouw meer? Niet subsidiabel!

Heb je betalingsrechten aangevraagd op grond die (eind) dit jaar aan de landbouw worden onttrokken? Dit is niet toegestaan, want de grond is niet subsidiabel. Haal zo nodig in de Gecombineerde opgave het 'vinkje' weg.

90-dagenregeling

Je kunt uitbetaling van GLB-subsidies (zoals basis- en vergroeningspremie) aanvragen op subsidiabele landbouwgrond (grond met landbouwactiviteiten). Een perceel landbouwgrond blijft subsidiabel als er tijdelijk, maximaal 90 dagen, niet-landbouwactiviteiten op plaatsvinden, bijvoorbeeld een tijdelijk kampeerterrein.

Opnieuw landbouwgrond
De 90-dagenregeling is alleen van toepassing als het perceel na de niet-landbouwactiviteiten, weer als landbouwgrond beschikbaar komt. De niet-landbouwactiviteiten moeten in feite op landbouwgrond plaatsvinden.

Aan landbouw onttrokken: niet subsidiabel

Verkoop je bijv. een perceel aan de gemeente en begint de gemeente op 1 december 2020 met werkzaamheden t.a.v. bijv. woningbouw? Dan is het perceel ook voor dit jaar niet subsidiabel. Het perceel wordt immers onttrokken aan de landbouw. De 90-dagenregeling is niet van toepassing.

Heb je GLB-subsidie aangevraagd op een perceel dat dit jaar aan de landbouw wordt onttrokken? Haal dan het 'vinkje' weg en voorkom daarmee een mogelijke korting. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Judith Mooiman

Salarisadviseur

Strategisch personeelsbeleid

Breng jouw personeelswensen in kaart met strategisch personeelsbeleid. Dit helpt om zo effectief mogelijk gebruik te maken van de talenten van jouw personeel.

Nico Vonderbank

Registeraccountant

Mireille Eelman-Kager

Zelfstandig assistent-accountant

Stabiliseren/reorganiseren

Dit is het moment om jouw organisatie een spiegel voor te houden. Samen stellen wij jouw processen scherp voor de volgende stap.

Starten

Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!