2 juni 2020

Geen landbouw meer? Niet subsidiabel!

Heb je betalingsrechten aangevraagd op grond die (eind) dit jaar aan de landbouw worden onttrokken? Dit is niet toegestaan, want de grond is niet subsidiabel. Haal zo nodig in de Gecombineerde opgave het 'vinkje' weg.

90-dagenregeling

Je kunt uitbetaling van GLB-subsidies (zoals basis- en vergroeningspremie) aanvragen op subsidiabele landbouwgrond (grond met landbouwactiviteiten). Een perceel landbouwgrond blijft subsidiabel als er tijdelijk, maximaal 90 dagen, niet-landbouwactiviteiten op plaatsvinden, bijvoorbeeld een tijdelijk kampeerterrein.

Opnieuw landbouwgrond

De 90-dagenregeling is alleen van toepassing als het perceel na de niet-landbouwactiviteiten, weer als landbouwgrond beschikbaar komt. De niet-landbouwactiviteiten moeten in feite op landbouwgrond plaatsvinden.

Aan landbouw onttrokken: niet subsidiabel

Verkoop je bijv. een perceel aan de gemeente en begint de gemeente op 1 december 2020 met werkzaamheden t.a.v. bijv. woningbouw? Dan is het perceel ook voor dit jaar niet subsidiabel. Het perceel wordt immers onttrokken aan de landbouw. De 90-dagenregeling is niet van toepassing.

Heb je GLB-subsidie aangevraagd op een perceel dat dit jaar aan de landbouw wordt onttrokken? Haal dan het 'vinkje' weg en voorkom daarmee een mogelijke korting. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Starten
Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!
Lees verder
arrow right
Verzuimverzekering vergelijken
Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.
Lees verder
arrow right