Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

11 februari 2021

Loonaangifte februari: vergeet eindheffing WKR niet

De eindheffing voor de werkkostenregeling moet je dit jaar uiterlijk meenemen in het tweede aangiftetijdvak voor de loonheffing. Voor veel ondernemers zal dit de aangifte van februari zijn, die je in maart moet indienen en betalen.

Werkkostenregeling

Via de WKR kun je zaken belastingvrij vergoeden en verstrekken aan je werknemers. Vergoedingen en verstrekkingen die binnen de vrije ruimte blijven, zijn ook voor jou belastingvrij. Schiet je over de vrije ruimte heen, dan betaal je 80% belasting over het meerdere via de eindheffing.

Let op!
De vrije ruimte over het jaar 2020 bedraagt 3% over de eerste €400.000 van de loonsom van jouw bedrijf en 1,2% over het meerdere.

Eindheffing 80%

Heb je meer uitgegeven aan vergoedingen en verstrekkingen dan de vrije ruimte, dan betaalt je over het meerdere 80% eindheffing. Dit moet je aangeven in het tweede aangiftetijdvak, wat voor veel ondernemers februari zal zijn. Deze aangifte dien je in maart in en betaal je ook in maart.

Administratie

Het bedrag van de eindheffing moet ook blijken uit jouw administratie. Daartoe is het noodzakelijk dat je bijhoudt welke vergoedingen en verstrekkingen je onderbrengt in de werkkostenregeling. Vervolgens vergelijk je dit bedrag met de beschikbare vrije ruimte en weet je of je eindheffing verschuldigd bent.

Meer informatie over de WKR vind je in dit artikel

Eigen woning 2021

Eigen woning 2021

23-02-2021

Welke fiscale regels voor de eigen woning voor jou van toepassing zijn is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hoe het zit met de eigenwoninglening, de renteaftrek en versoepelingen vanwege corona omtrent het betalen van je hypotheek? Je leest het in dit artikel. 
Eigenwoningforfait verlaagd

Eigenwoningforfait verlaagd

05-02-2021

Voor 2021 is het eigenwoningforfait (EWF) voor het overgrote deel van de woningen verlaagd van 0,6% naar 0,5% van de WOZ-waarde. In dit artikel lees je de details.  
Assistent-accountant

Assistent-accountant

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie
Elly Schurer- de Vries

Elly Schurer- de Vries

Assistent-accountant

Vraag de Tozo aan met terugwerkende kracht

Vraag de Tozo aan met terugwerkende kracht

02-02-2021

De inkomensondersteuning via de Tozo kan vanaf 1 februari aangevraagd worden met terugwerkende kracht. De terugwerkende kracht geldt tot de voorafgaande maand. Vanaf 1 februari kan de inkomensondersteuning dus voor de periode vanaf 1 januari worden aangevraagd.
Amber Timmer

Amber Timmer

Administratief medewerker