25 juni 2020

NOW 2.0: Extra aanpassingen

De NOW-regeling 2.0 is officieel gepubliceerd. De wijzigingen waren al aangekondigd maar toch heeft het kabinet een paar extra aanpassingen in de begeleidende Kamerbrief opgenomen. 

Via UWV uitbetaalde uitkeringen niet gefilterd uit de loonsom

In de NOW 2.0 is een aanpassing opgenomen die ook voor de NOW 1.0 geldt. Uitkeringen die het UWV via de werkgever heeft uitbetaald, ook wel instantiebetalingen genoemd, worden niet gefilterd uit de loonsom. Dit bleek uitvoeringstechnisch niet mogelijk te zijn. Het gaat hier met name om betalingen in het kader van de no-riskpolis Ziektewet en de Wet arbeid en zorg (Wazo).

Vaststelling subsidie NOW 1.0 en NOW 2.0 niet gelijktijdig aanvragen

Een werkgever die zowel een aanvraag voor de NOW 1.0 als voor de NOW 2.0 heeft ingediend, hoeft de uiteindelijke vaststelling van de subsidie voor beide regelingen niet gelijktijdig aan te vragen. Iedere aanvrager van de NOW 1.0 kan de definitieve subsidieaanvraag vanaf 7 oktober 2020 indienen. Dit is geen verplichting. Als werkgever kun je er namelijk ook voor kiezen om de vaststelling van de definitieve subsidie voor de NOW 1.0 en de NOW 2.0 gelijktijdig aan te vragen ná 15 november 2020. Er zal hier te zijner tijd een speciaal formulier voor beschikbaar worden gesteld.

Heb je vragen over de NOW-regeling? Neem gerust contact met ons op. Informatie over andere steunmaatregelen vind je in ons coronadossier

Na mijn bedrijf
Je hebt je bedrijf overgedragen naar de volgende generatie. Wij zorgen ervoor dat je volop kunt genieten en ontspannen tijdens je pensioen. 
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
Kun je zorgkosten aftrekken voor een aanpassing van een auto van een ander?
De Belastingdienst heeft bevestigd dat het onder bepaalde voorwaarden mogelijk is om zorgkosten af te trekken in de aangifte inkomstenbelasting wanneer een gehandicapte aanpassingen laat doen aan een auto die niet op zijn of haar naam staat.
Lees verder
arrow right
Nieuwe regels voor incassodienstverleners
Vanaf 1 april 2024 komen er nieuwe regels voor incassodienstverleners. Het beroep wordt vanaf dan gereguleerd en de dienstverleners moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen en zich registreren.
Lees verder
arrow right