Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

23 maart 2021

Subsidie coronabanen

Om de druk op de reguliere zorgt te verminderen is er een nieuwe subsidie beschikbaar voor zogenaamde 'coronabanen' in de zorg.

Ondersteunende functie

De subsidie is bedoeld voor banen in de zorg met een ondersteunende functie, te weten: gastvrouw / gastheer, zorg-assistent / zorgbuddy, ADL–ondersteuner, welzijns-assistent, ondersteuner zorgmedewerker of ondersteuner veiligheid.

Reden subsidie

Door de subsidie snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds wordt de zorg ontlast, anderzijds ontstaan er banen voor mensen die momenteel in sectoren werken of werkten waar door corona tijdelijk minder werk is.

Aanvragen

De subsidie kan door zorgorganisaties tot 31 maart 2021 17.00 uur digitaal worden aangevraagd bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen. De subsidie is aan te vragen voor de periode 1 januari tot 1 juli 2021.

Voorwaarden

De subsidie kent ook enkele voorwaarden. Zo moet het gaan om een arbeidscontract van minimaal twee en maximaal zes maanden voor een functie die onder normale omstandigheden niet beschikbaar is en moet er gemiddeld minimaal 20 uur per week gewerkt worden.

Omvang subsidie

Het maximale subsidiebedrag ligt op 120% van het wettelijk minimumloon (WML). Per 1 januari 2021 ligt het WML bij een volledige werkweek voor 21 jaar en ouder op € 1.684,80 per maand, zodat de maximale subsidie € 2.021,76 per maand bedraagt. Daarnaast is er een vergoeding van maximaal 20% van de loonkosten voor begeleiding van de tijdelijke werknemers. Dit wordt berekend op basis van 120% WML.

Tot slot
Wil je meer weten over de steunmaatregelen van de overheid? Kijk dan in ons coronadossier of neem contact op met onze specialisten. 


Vanaf 1 april Europese registratie overtreding vervoerswetgeving

Vanaf 1 april Europese registratie overtreding vervoerswetgeving

01-04-2021

Maak je vanaf 1 april 2021 een overtreding op de vervoerswetgeving? Dan worden de strafpunten Europees geregistreerd. De nationale registers worden gekoppeld. Hierdoor kan er beter beoordeeld worden op betrouwbaarheid. Hoe gaat dit in zijn werk?
Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Door het opstellen van huwelijkse voorwaarden beperk je de financiële risico’s voor jouw onderneming.
Bijtelling bij meerdere auto's

Bijtelling bij meerdere auto's

19-04-2021

Hoe zit het als aan een medewerker meerdere auto's ter beschikking worden gesteld? In beginsel voor meerdere auto's de bijtelling. Wel zijn er een aantal uitzonderingen. Als dit het geval is, geldt voortaan de bijtelling voor de auto of auto’s met de hoogste bijtelling.
Corona: verzoek tot vaststelling TVL Q4 2020

Corona: verzoek tot vaststelling TVL Q4 2020

22-03-2021

Heb je als ondernemer in 2020 de TVL voor het vierde kwartaal aangevraagd? Dan kun je binnenkort het verzoek tot vaststelling van het omzetverlies in je mailbox verwachten vanuit het RVO.
Mariska de Vries-Broersma

Mariska de Vries-Broersma

Registeraccountant

Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.