23 maart 2021

Subsidie coronabanen

Om de druk op de reguliere zorgt te verminderen is er een nieuwe subsidie beschikbaar voor zogenaamde 'coronabanen' in de zorg.

Ondersteunende functie

De subsidie is bedoeld voor banen in de zorg met een ondersteunende functie, te weten: gastvrouw / gastheer, zorg-assistent / zorgbuddy, ADL–ondersteuner, welzijns-assistent, ondersteuner zorgmedewerker of ondersteuner veiligheid.

Reden subsidie

Door de subsidie snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds wordt de zorg ontlast, anderzijds ontstaan er banen voor mensen die momenteel in sectoren werken of werkten waar door corona tijdelijk minder werk is.

Aanvragen

De subsidie kan door zorgorganisaties tot 31 maart 2021 17.00 uur digitaal worden aangevraagd bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen. De subsidie is aan te vragen voor de periode 1 januari tot 1 juli 2021.

Voorwaarden

De subsidie kent ook enkele voorwaarden. Zo moet het gaan om een arbeidscontract van minimaal twee en maximaal zes maanden voor een functie die onder normale omstandigheden niet beschikbaar is en moet er gemiddeld minimaal 20 uur per week gewerkt worden.

Omvang subsidie

Het maximale subsidiebedrag ligt op 120% van het wettelijk minimumloon (WML). Per 1 januari 2021 ligt het WML bij een volledige werkweek voor 21 jaar en ouder op € 1.684,80 per maand, zodat de maximale subsidie € 2.021,76 per maand bedraagt. Daarnaast is er een vergoeding van maximaal 20% van de loonkosten voor begeleiding van de tijdelijke werknemers. Dit wordt berekend op basis van 120% WML.

Tot slot
Wil je meer weten over de steunmaatregelen van de overheid? Kijk dan in ons coronadossier of neem contact op met onze specialisten. 


Bastian Riem

Bastian Riem

Belastingadviseur

Assistent accountant
Wil jij niet alleen met cijfers werken, maar ook echt iets betekenen voor klanten? Zoek je een baan waarin je kunt groeien en blijven leren? Bij Omnyacc zoeken we een enthousiaste assistent accountant die klaar is voor een nieuwe stap. Je werkt met fijne collega’s, krijgt veel kansen om jezelf te ontwikkelen en wordt goed begeleid in je carrière.
Lees verder
arrow right
Update lonenspecial 2025: werkkostenregeling
Met de werkkostenregeling kan een werkgever onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan zijn personeel geven. Zolang deze vergoedingen binnen de vrije ruimte blijven, is daarover geen belasting verschuldigd. Bij overschrijding van de vrije ruimte betaalt de werkgever 80% belasting via de eindheffing. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met de gebruikelijkheidstoets.
Lees verder
arrow right
HRM-workshops Schagen
Op donderdag 6 maart en dinsdag 11 maart organiseren wij de HRM-workshops. Tijdens deze sessies delen we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht voor jouw bedrijf en bieden we een praktische training over verzuim. Je krijgt tools en kennis die je nodig hebt om verzuim tijdig te signaleren, te voorkomen en effectief te managen.
Lees verder
arrow right
Wanneer mag je je beroepen op opgewekt vertrouwen bij belastingzaken?
In het belastingrecht gelden niet alleen wetten, maar ook ongeschreven rechtsbeginselen zoals het vertrouwensbeginsel. Dit principe houdt in dat je onder bepaalde voorwaarden mag vertrouwen op toezeggingen van de Belastingdienst. Maar wanneer is er écht sprake van opgewekt vertrouwen? Een recente zaak bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant biedt helderheid.
Lees verder
arrow right