20 december 2021

Aanvraagloket TVL Q4 2021 geopend

Ook voor het vierde kwartaal van 2021 kunnen ondernemers de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aanvragen. Dit kan vanaf vanmorgen 8.00 uur via de site van RVO.

Omzetverlies

De tegemoetkoming hangt samen met het omzetverlies dat minstens 30% moet zijn. Of dit al dan niet veroorzaakt wordt door corona, is niet van belang. De tegemoetkoming bedraagt 100% van de hieraan gekoppelde vaste lasten. Bij een omzetverlies van bijvoorbeeld 60%, wordt dus ook 60% van de vaste lasten vergoed.

Referentiekwartaal

Je mag jouw omzetverlies bepalen op basis van jouw omzet in het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020. Daarbij kun je kiezen voor het kwartaal dat voor jou de hoogste TVL oplevert.

Branchecijfers

De vaste lasten worden gebaseerd op branchegegevens. Dit betekent dat jouw werkelijke vaste lasten niet van belang zijn. Die kunnen dus lager, maar ook hoger zijn dan de lasten die je vergoed krijgt.

Let op!
Je kunt de tegemoetkoming aanvragen tot uiterlijk vrijdag 28 januari 2022, 17:00 uur.

Tip!

Ook voor de maanden januari, februari en maart 2022 kunnen ondernemers onder voorwaarden TVL krijgen. Het is nog niet bekend wanneer zij dit daadwerkelijk bij de RVO kunnen aanvragen. Het kabinet heeft namelijk eerder, dinsdag 14 december, het coronasteunpakket voor ondernemers met onder meer de loonsubsidie NOW en TVL verlengd naar het eerste kwartaal 2022. Bekijk dit steunpakket op rijksoverheid.nl.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Definitieve aanvraag NOW Q4 2020
Heb je voor de periode november t/m december in 2020 loonsubsidie (NOW) aangevraagd? Je kunt vanaf nu de definitieve aanvraag indienen. Dit kun je tot en met 22 februari 2023 doen.
Lees verder
arrow right
Aanvraagloket TVL vierde kwartaal
Het aanvraagloket voor het aanvragen van de tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) gaat nog voor de kerst open. Het gaat om het vierde kwartaal van dit jaar. Dit meldt de RVO. De exacte datum is nog niet bekend.
Lees verder
arrow right
Extra steunpakket verlengd
Tijdens de persconferentie gisteravond, 14 december, zijn de huidige coronamaatregelen verlengd. De verlenging van de maatregelen heeft gevolgen voor ondernemers. Daarom worden zij financieel gecompenseerd. Zo kunnen ondernemers onder meer NOW en TVL aanvragen in het eerste kwartaal van 2022.
Lees verder
arrow right
Vrijstelling overdrachtsbelasting: taxatiewaarde of koopsom bepalend?
Wanneer je een huis koopt, moet je in principe over de aankoopprijs overdrachtsbelasting betalen. Er is echter een vrijstelling van overdrachtsbelasting voor mensen tussen 18 en 35 jaar oud, onder bepaalde voorwaarden, die deze vrijstelling nog niet eerder hebben gebruikt.
Lees verder
arrow right
Belastingadviseur
Ben jij klaar voor een zelfstandige functie waarin jij je expertise voor fiscale advisering kunt laten zien? Bij ons krijg je de kans om een perfecte balans te vinden tussen advies verlenen en nauw contact onderhouden met onze klanten. Wij nodigen je uit om je professionele skills en enthousiasme in te zetten en mee te denken met zowel onze collega's als klanten. 
Lees verder
arrow right