16 december 2021

Definitieve aanvraag NOW Q4 2020

Heb je voor de periode november t/m december in 2020 loonsubsidie (NOW) aangevraagd? Je kunt vanaf nu de definitieve aanvraag indienen. Dit kun je tot en met 22 februari 2023 doen. 

NOW 3.1

De NOW 3.1 voorzag in een tegemoetkoming van maximaal 80% van de loonkosten. De tegemoetkoming was afhankelijk van de omzetdaling, die minstens 20% en maximaal 100% kon bedragen.

Definitieve aanvraag

Een werkgever kon bij zijn aanvraag het omzetverlies schatten. Op basis hiervan werd een voorschot verstrekt. Nu de definitieve omzetcijfers bekend kunnen zijn, dienen deze te worden doorgegeven aan het UWV. Die zorgt dan voor de eindafrekening.

EHerkenning

Je kunt jouw definitieve aanvraag ook indienen met eHerkenning. Je moet dan beschikken over betrouwbaarheidsniveau EH3 of hoger. Een aantal gegevens in dan al ingevuld door het UWV. Je kunt jouw aanvraag echter ook zonder eHerkenning indienen.

Beslistermijn

Na de definitieve aanvraag berekent het UWV de definitieve tegemoetkoming zo snel mogelijk en meestal binnen 12 weken. Is extra onderzoek nodig, dan duurt de beslissing langer. Je ontvangt deze in ieder geval binnen 52 weken na de definitieve aanvraag.

Betalingsregeling

Ontvang je een nabetaling, dan maakt het UWV het bedrag zo snel mogelijk naar je over. Je hoeft hiervoor niets te doen. Moet je terugbetalen, dan ontvang je hierover ook bericht. Je kunt dan tevens een betalingsregeling afspreken.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Aanvraagloket TVL vierde kwartaal
Het aanvraagloket voor het aanvragen van de tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) gaat nog voor de kerst open. Het gaat om het vierde kwartaal van dit jaar. Dit meldt de RVO. De exacte datum is nog niet bekend.
Lees verder
arrow right
Extra steunpakket verlengd
Tijdens de persconferentie gisteravond, 14 december, zijn de huidige coronamaatregelen verlengd. De verlenging van de maatregelen heeft gevolgen voor ondernemers. Daarom worden zij financieel gecompenseerd. Zo kunnen ondernemers onder meer NOW en TVL aanvragen in het eerste kwartaal van 2022.
Lees verder
arrow right
NOW-5 aanvragen per 13 december
Wil je als werkgever NOW aanvragen voor november t/m december 2021? Je kunt dit vanaf vandaag, maandag 13 december, doen. De aanvraag kan bij het UWV ingediend worden t/m 31 januari 2022. Wat zijn de verschillen met de vorige NOW-steunmaatregelen?
Lees verder
arrow right
Ondernemingsrecht
Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.
Lees verder
arrow right
Tweede Kamer keurt Wet bevordering digitale weerbaarheid bedrijven goed
Het wetsvoorstel Wet bevordering digitale weerbaarheid bedrijven is goedgekeurd. Het maakt het mogelijk voor de overheid om niet-vitale Nederlandse bedrijven te waarschuwen over digitale kwetsbaarheden en beveiligingslekken.
Lees verder
arrow right