Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

8 april 2021

Digitaal NOW-betalingsregeling regelen

Heb je als ondernemer teveel NOW-subsidie ontvangen? Dan zul je dit terug moeten betalen. Je kunt hiervoor digitaal een betalingsregeling treffen. 

NOW

De NOW-regeling voorziet in een subsidie van de loonkosten voor ondernemers die vanwege corona met een omzetvermindering van minstens 20% worden geconfronteerd. De regeling voorziet in een dekking van maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies.

Terugbetalen

De NOW wordt in eerste instantie uitgekeerd als voorschot, op basis van het geschatte omzetverlies. Blijkt achteraf het omzetverlies minder groot, dan moet de tegemoetkoming geheel of gedeeltelijk worden terugbetaald. Hierdoor komen sommige bedrijven in financiële moeilijkheden.

Let op!

Terugbetaling kan zich ook voordoen bij een daling van de loonsom.

Betalingsregeling

Het UWV maakt bekend dat er bij financiële moeilijkheden een ruime betalingsregeling getroffen kan worden. Dit kan digitaal via de site van het UWV, waarbij de ondernemer kan kiezen uit verschillende betalingstermijnen, met een maximum van 36 maandtermijnen.

Tip!

Werkgevers die een nog langere betalingstermijn nodig hebben of de terugbetaling op een later tijdstip willen laten ingaan, kunnen dit ook aangeven. Het UWV neemt dan telefonisch contact op en bespreekt dan de mogelijkheden.

Definitieve berekening

Het UWV werkt momenteel aan de definitieve berekening van de eerste en tweede NOW-subsidies, over de periodes maart t/m mei en juni t/m september 2020. Het aanvragen van de definitieve berekening hiervoor kan nog tot uiterlijk 31 oktober 2021 respectievelijk 5 januari 2022. Na de aanvraag volgt de definitieve tegemoetkoming, al dan niet vergezeld van een gehele of gedeeltelijke terugbetalingsverplichting.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 22 juli

Coronadossier: update 22 juli

22-07-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lonenspecial: NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid)

Lonenspecial: NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid)

13-01-2021

De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. In dit nieuwsartikel vind je de belangrijkste informatie over de loonsubsidie. 
Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Marketing-communicatie medewerker

Marketing-communicatie medewerker

  • alle vestigingen
  • 32 uur
  • opleiding op het gebied van marketing/communicatie
Accountant RA

Accountant RA

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • RA opleiding