16 oktober 2023

Agro: Aanmelding GLB-subsidies 2024 uitgesteld

De aanmelding voor jouw GLB-subsidies 2024 kun je indienen via de Gecombineerde opgave 2024. Je meldt dan ook jouw eco-activiteiten 2024. Begin echter eerder met de planning van jouw bouwplan en eco-activiteiten.

Aanmelding 2024 niet in het voorgaande jaar

Het was de bedoeling dat je je zich zou aanmelden voor ‘GLB 2024’ in de periode 15 oktober t/m 30 november 2023. Dit is nu uitgesteld naar de GO-periode 1 maart t/m 15 mei 2024.

Eerder beginnen met planning

Door dit uitstel heb je meer tijd om je voor te bereiden op de eco-regeling 2024. Echter het advies is om nu al te beginnen met de planning van jouw bouwplan en de eco-activiteiten. Daarnaast moet je bij bepaalde eco-activiteiten al vanaf 1 januari aan de voorwaarden voldoen.

Ondanks het uitstel is het verstandig om nu aan de slag te gaan met jouw planning voor 2024. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Agro: Definitieve GLB-subsidieaanvraag voor 2023
Je kunt t/m 30 november 2023 jouw GLB-subsidies definitief aanvragen. Hierbij bevestig je jouw eerder opgegeven en uitgevoerde eco-activiteiten. Daarnaast kun je de zaaidatum van bepaalde vanggewassen doorgeven.
Lees verder
arrow right
Agro: Nieuwe eco-activiteiten en wijzigingen
Vanaf 2024 gelden enkele nieuwe eco-activiteiten. Daarnaast worden wijzigingen doorgevoerd bij ‘weidegang’. Ook zijn soms punten, waarden en toegestane gewassen aangepast.
Lees verder
arrow right
Belastingvrije reiskostenvergoeding vanaf de camping?
Veel Nederlanders brengen hun vakantie door op campings. Wanneer een ouder van een gezin vanaf de camping naar het werk rijdt, rijst de vraag of dit als woon-werkverkeer kan worden beschouwd. Ook wordt afgevraagd of in dit geval een belastingvrije reiskostenvergoeding mogelijk is.
Lees verder
arrow right
Is bijtelling mogelijk zonder dat de werkgever de auto bezit?
Indien iemand een auto van de zaak ter beschikking heeft, wordt hij of zij geconfronteerd met de bekende bijtelling. Het is niet noodzakelijk dat de ter beschikking gestelde auto eigendom is van de werkgever. Deze uitspraak is gedaan door de rechtbank Noord-Holland.
Lees verder
arrow right
Agro: Energiebesparende investeringen: profiteer van EIA
Ben je van plan om met je bedrijf te investeren in maatregelen die leiden tot energiebesparing, verminderde CO2-uitstoot, of wil je investeren in duurzame energie? Dan kun je gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) regeling. Door deze regeling kun je 40% van de investeringskosten aftrekken van de winst, wat resulteert in een verlaging van de fiscale winst.
Lees verder
arrow right