5 februari 2024

Agro: GLB-brieven RVO

Heb je een brief over de betaling van de GLB-subsidie(s) 2024 ontvangen vanuit de RVO? Afhankelijk van het ‘soort’ brief is het mogelijk bezwaar te maken. 

Brief ‘Voorlopige betaling GLB-subsidie(s) 2023’

In deze brief is het voorlopige bedrag van de basispremie opgenomen. Dit bedrag is vastgesteld op basis van het voorschotbedrag basispremie en de door jou opgegeven oppervlakte. De hoogte van de basispremie voor jouw bedrijf is nog niet definitief. De brief is ‘ter informatie’ aan jou toegestuurd. Je hoeft hier niet op te reageren.

Brief ‘Beslissing uitbetalen GLB-subsidie(s) 2023’

In deze brief staat ook de hoogte van het voorlopige bedrag van de basispremie vermeld. Dit bedrag is naast het voorschotbedrag ook gebaseerd op de geconstateerde en subsidiabele oppervlakte op jouw bedrijf.

Niet eens met oppervlakte grond? Bezwaar mogelijk
De hoogte van de basispremie is nog niet definitief. Wel is de geconstateerde oppervlakte formeel vastgesteld door RVO. Ben je het niet eens met deze oppervlakte? Dan kun je binnen 6 weken bezwaar indienen. Is de geconstateerde oppervlakte niet juist en heb je een formele beslissing ontvangen? Dien dan tijdig jouw bezwaar in.

Rik Hoogterp

Rik Hoogterp

Belastingadviseur

Margriet de Graaf

Margriet de Graaf

Salarisadviseur

Assistent accountant
Wil jij meedenken met onze uitdagende portefeuille van mkb-ondernemers? Ga je graag verder dan enkel cijfers inkloppen en jaarrekeningen opmaken? Dit alles met de vrijheid en ruimte om jouw rol te pakken en jouw ambities verder uit te bouwen?
Lees verder
arrow right
Patrick Blankenzee

Patrick Blankenzee

Accountant

King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Aandelenbelasting in familiebedrijven: vermogensaanwasbelasting
Aandelen in familiebedrijven zullen binnenkort ook onderhevig zijn aan de vermogensaanwasbelasting. Voorheen was het voorstel om ze te belasten met de vermogenswinstbelasting. Er bestaat echter aanzienlijke twijfel over de haalbaarheid van het toekomstige box 3-stelsel, mogelijk zelfs in 2027.
Lees verder
arrow right