5 februari 2024

Agro: GLB-brieven RVO

Heb je een brief over de betaling van de GLB-subsidie(s) 2024 ontvangen vanuit de RVO? Afhankelijk van het ‘soort’ brief is het mogelijk bezwaar te maken. 

Brief ‘Voorlopige betaling GLB-subsidie(s) 2023’

In deze brief is het voorlopige bedrag van de basispremie opgenomen. Dit bedrag is vastgesteld op basis van het voorschotbedrag basispremie en de door jou opgegeven oppervlakte. De hoogte van de basispremie voor jouw bedrijf is nog niet definitief. De brief is ‘ter informatie’ aan jou toegestuurd. Je hoeft hier niet op te reageren.

Brief ‘Beslissing uitbetalen GLB-subsidie(s) 2023’

In deze brief staat ook de hoogte van het voorlopige bedrag van de basispremie vermeld. Dit bedrag is naast het voorschotbedrag ook gebaseerd op de geconstateerde en subsidiabele oppervlakte op jouw bedrijf.

Niet eens met oppervlakte grond? Bezwaar mogelijk
De hoogte van de basispremie is nog niet definitief. Wel is de geconstateerde oppervlakte formeel vastgesteld door RVO. Ben je het niet eens met deze oppervlakte? Dan kun je binnen 6 weken bezwaar indienen. Is de geconstateerde oppervlakte niet juist en heb je een formele beslissing ontvangen? Dien dan tijdig jouw bezwaar in.

WOZ-waarde 2024: gemiddelde stijging van 2,8%
Dit jaar zal de gemiddelde stijging van de WOZ-waarde 2,8% bedragen. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen gemeentes. Bij het vaststellen van de WOZ-beschikkingen voor 2024 hanteren gemeentes de peildatum van 1 januari 2023. Dit impliceert dat prijswijzigingen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden nog niet zijn opgenomen in de cijfers.
Lees verder
arrow right
Jasper Boekel

Jasper Boekel

Assistent-accountant

Eindejaarstips 2020
Om 2020 goed af te sluiten hebben wij de eindejaarstips op een rij gezet. Van welke fiscale regelingen kun je nog profiteren? Welke belangrijke aandachtspunten moeten voor het einde van het jaar zeker nog afgehandeld worden? En welke zaken zijn voor jou als werkgever belangrijk? Dit en meer vind je in de eindejaarstips via de onderstaande blokken. Zo ben jij goed voorbereid. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right
Stage in de samenstelpraktijk
Het beste van twee werelden? Dat biedt ons kantoor Leeuwarden in deze stage. Een unieke kans! In deze stage van 16 weken kun je ervaring op doen in de samenstelpraktijk. Ben jij die enthousiaste en leergierige student, die met plezier en op betrokken wijze ons team kan versterken? En ben jij de accountancytopper met gevoel voor de digitale wereld die graag in de praktijk het vak wil leren? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right