Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

5 september 2022

Bijsluiter met uitleg bij naheffing btw

Krijg jij als ondernemer een naheffing omzetbelasting binnen, maar weet jij niet wat de reden voor de naheffing is? Veel ondernemers lopen tegen dit probleem aan. Daarom gaat iedere naheffing omzetbelasting voortaan vergezeld van een bijsluiter met uitleg.

Naheffing btw

Een naheffing btw kan worden opgelegd als een ondernemer bijvoorbeeld vergeten is om over een bepaald tijdvak aangifte te doen. Ook kan het zijn dat er niet of onvoldoende btw is afgedragen aan de Belastingdienst of dat er bij de betaling iets fout is gegaan.

Bijsluiter

Om duidelijkheid over de naheffing te bieden, ontvangt de ondernemer voortaan een bijsluiter. Hierin staat vermeld: de reden van de naheffing, de opbouw van de aanslag en hoe deze is berekend. Ook staat vermeld hoe de ondernemer in bezwaar kan gaan als hij het niet eens is met de naheffing.

Verwijzing naar site

De bijsluiter bevat ook een verwijzing naar de site van de Belastingdienst, waar de ondernemer aan de hand van een stappenplan een gemaakte fout kan herstellen. Zo kan bijvoorbeeld gecheckt worden of u de verschuldigde btw wel betaald heeft en of bij de betaling wel het juiste betalingskenmerk is gebruikt.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Uitstel aanvragen naheffingsaanslag btw?

Uitstel aanvragen naheffingsaanslag btw?

27-05-2020

Veel ondernemers ontvangen binnenkort een naheffingsaanslag omzetbelasting. Als ze hiervoor uitstel van betaling willen hebben en het uitstel is nog niet aangevraagd, kunnen ze dit alsnog online doen.
Belastingaangifte

Belastingaangifte

Wij verzorgen je complete belastingaangiften en adviseren je hoe je, indien mogelijk, meer fiscaal voordeel kunt behalen.
Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Na mijn bedrijf

Na mijn bedrijf

Je hebt je bedrijf overgedragen naar de volgende generatie. Wij zorgen ervoor dat je volop kunt genieten en ontspannen tijdens je pensioen. 
Twinfield

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.