27 maart 2023

Brochure online: fiscale aspecten opkoopregeling veehouders

De Belastingdienst heeft een brochure gepubliceerd inzake de fiscale aspecten van de opkoopregeling voor veehouders. De brochure is tot stand gekomen in overleg met LTO-Nederland.

Diverse belastingen

De brochure gaat in op tal van belastingen die bij de opkoopregeling aan de orde komen. Deze zijn onderverdeeld in inkomstenbelasting, omzetbelasting, overdrachtsbelasting en schenk- en erfbelasting.

Vraag en antwoord

Via vraag en antwoord geeft de brochure inzicht in aspecten die bij de opkoopregeling van belang kunnen zijn, zoals de mogelijkheid om de herinvesteringsreserve toe te passen, de verschuldigdheid van omzetbelasting over de ontvangen vergoeding, en de gevolgen voor de toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling in relatie tot de bezitseis bij de erf- en schenkbelasting.

Downloaden

Geïnteresseerden kunnen de brochure downloaden via de site van de Belastingdienst.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Agro: opkoopregelingen ‘stikstof’
Het LNV heeft een tweetal opkoopregelingen aangekondigd. Dit in het kader van de ‘Stikstofproblematiek’. Hiermee moet de stikstofdepositie op overbelaste natuurgebieden verminderen. De regelingen zijn nog niet definitief, wel zijn inmiddels de conceptregelingen bekend gemaakt.
Lees verder
arrow right
Jurist arbeids- en ondernemingsrecht
Heb je ervaring op arbeids- en ondernemingsrechtelijk gebied en zet je deze kennis graag in voor klanten?
Lees verder
arrow right
Kabinet onderzoekt alternatieven voor toeslagen en kindregelingen
Het kabinet heeft twee rapporten gepubliceerd waarin alternatieven voor toeslagen en kindregelingen worden besproken. Deze rapporten zijn voortgekomen uit de ambitie om bestaande regelingen te vereenvoudigen, meer zekerheid te bieden en de nadelen ervan te minimaliseren.
Lees verder
arrow right
Te laat bezwaar of beroep bij belastingaangifte?
Bezwaar of beroep voor een belastingaangifte of een fiscale beslissing kun je binnen een bepaalde termijn indienen. Na deze termijn wordt jouw bezwaar of beroep niet in behandeling genomen. Tenzij je ‘redelijkerwijs niet in verzuim bent geweest’.
Lees verder
arrow right
Pensioen- en inkomensadviseur binnendienst
Een combinatie van uitvoerende, adviserende en administratieve werkzaamheden. Met grote mate van zelfstandigheid beheer je de verzekeringsportefeuille. Vanuit kantoor ondersteun je de buitendienst. 
Lees verder
arrow right