14 mei 2020

Corona-advies voor mkb-ondernemer

Ondernemers in het mkb die door de coronacrisis in de problemen komen, kunnen gratis advies krijgen van de Stichting Ondernemersklankbord. Het ministerie van Economische zaken en Klimaat stelt hiervoor een extra subsidie van € 240.000 beschikbaar.

Stichting Ondernemersklankbord

In de Stichting Ondernemersklankbord zijn zo'n 300 oud-ondernemers actief, die als ervaren vraagbaak hun collega's met problemen adviseren. Een adviestraject duurt in de regel ongeveer zes maanden.

Tijdelijk gratis

Voor de adviezen moet normaal gesproken een eigen bijdrage worden betaald van € 150. Vanwege de coronacrisis is de eigen bijdrage momenteel geschrapt.

Raming: 1.600 extra adviezen

De Stichting adviseert in andere jaren gemiddeld zo'n 1.000 ondernemers. Gelet op het subsidiebedrag wordt er rekening mee gehouden dat er dit jaar zo'n 1.600 extra adviezen verstrekt zullen worden.

Vertraging?

De tijdelijk gratis advisering leidt mogelijk tot vertraging bij het opnemen van contact, zo meldt de stichting op de website.

Heb je vragen over de Stichting Ondernemersklankbord? Neem gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Alternatieve financieringsvormen 2024
Het is voor mkb-bedrijven niet eenvoudig om geld te lenen bij een bank. Gelukkig is er een nieuwe financieringsmarkt ontstaan, die een complementaire rol kan spelen naast de vertrouwde bancaire financiering. Bovendien biedt de overheid soms extra financieringshulp. Welke alternatieve mogelijkheden zijn er?
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2024
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2024 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Lees verder
arrow right