Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

21 april 2020]

Corona: financiële steun agrarische en culturele sector

De uitbraak van het coronavirus raakt veel sectoren, waaronder de agrarische en culturele sector. Het kabinet heeft besloten om specifieke sectoren binnen deze twee sectoren financieel te gaan ondersteunen. In totaal is € 650 miljoen beschikbaar gesteld voor de agrarische sectoren en € 300 miljoen voor de culturele sectoren.

Agrarische sectoren

In de agrarische sector betreft het de sierteelt, de voedingstuinbouw en de telers van fritesaardappelen. De geleden schade is een gevolg van het feit dat de betreffende goederen, zoals bloemen, niet of moeilijk kunnen worden opgeslagen. Daarnaast is voor bepaalde sectoren de steun via de NOW-regeling onvoldoende, omdat hierin bij de omzetberekening geen rekening wordt gehouden met seizoeninvloeden.

Culturele sector

De steun in de cultureel sector wordt onder meer verstrekt door Rijkscultuurfondsen die meer subsidie gaan verstrekken aan instellingen en festivals. Ook is er steun voor musea, podia en theaters die in de regio's en steden een belangrijke rol spelen.

Ook overige steunmaatregelen

De culturele sector kan ook gebruik maken van al genomen ondersteunende maatregelen, zoals de NOW-regeling en de Tozo. De steun van € 300 miljoen komt hier dus bovenop.

Heb je vragen over de extra steunmaatregelen? Neem gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Relatiebeheerder

Relatiebeheerder

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy
Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Ondernemen in een keten 2021

Ondernemen in een keten 2021

24-06-2021

Besteed jij weleens aangenomen werk uit aan een ander bedrijf? Dan word je aangemerkt als aannemer en kun je aansprakelijk zijn voor de niet-betaalde loonheffingen van jouw onderaannemers. Zorg dat je de zaken goed hebt geregeld, zo voorkom je ketenaansprakelijkheid.

Groeien

Groeien

Je bent trots op de ontwikkeling die je bedrijf doormaakt. Terecht! Maar hoe nu verder? Wij helpen bij allerlei zaken die je hiervoor niet hoefde te regelen.