21 april 2020]

Corona: financiële steun agrarische en culturele sector

De uitbraak van het coronavirus raakt veel sectoren, waaronder de agrarische en culturele sector. Het kabinet heeft besloten om specifieke sectoren binnen deze twee sectoren financieel te gaan ondersteunen. In totaal is € 650 miljoen beschikbaar gesteld voor de agrarische sectoren en € 300 miljoen voor de culturele sectoren.

Agrarische sectoren

In de agrarische sector betreft het de sierteelt, de voedingstuinbouw en de telers van fritesaardappelen. De geleden schade is een gevolg van het feit dat de betreffende goederen, zoals bloemen, niet of moeilijk kunnen worden opgeslagen. Daarnaast is voor bepaalde sectoren de steun via de NOW-regeling onvoldoende, omdat hierin bij de omzetberekening geen rekening wordt gehouden met seizoeninvloeden.

Culturele sector

De steun in de cultureel sector wordt onder meer verstrekt door Rijkscultuurfondsen die meer subsidie gaan verstrekken aan instellingen en festivals. Ook is er steun voor musea, podia en theaters die in de regio's en steden een belangrijke rol spelen.

Ook overige steunmaatregelen

De culturele sector kan ook gebruik maken van al genomen ondersteunende maatregelen, zoals de NOW-regeling en de Tozo. De steun van € 300 miljoen komt hier dus bovenop.

Heb je vragen over de extra steunmaatregelen? Neem gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Bedrijfsfinanciering
Op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Een bankfinanciering maximaliseert je slagingskans. 
Lees verder
arrow right
Zonnepanelen op jouw woning 2024
Overweeg je zonnepanelen op je privéwoning te plaatsen? Als particulier betaal je dan geen btw meer. Welke regels gelden hiervoor? En als je als ondernemer vanuit huis werkt en ook zonnepanelen wilt, wat zijn dan de fiscale opties? Hoe zit het met de salderingsregeling?
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Factoring
Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij. 
Lees verder
arrow right