Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 mei 2021

Corona: Q2 TVL verruimd

Wil je als ondernemer de TVL Q2 aanvragen? De referteperiode van de TVL van april t/m juni 2021 wordt verruimd. Dit betekent dat je zelf mag kiezen of je het omzetverlies vergelijkt met het tweede kwartaal van 2019 of met het derde kwartaal van 2020. Hoe zit dit?

Omzetverlies minstens 30%

De keuze kan een belangrijk verschil maken, omdat ondernemers alleen in aanmerking komen voor de TVL bij een omzetverlies van minstens 30%. Ondernemers bij wie het omzetverlies in het tweede kwartaal van 2019 te gering was, kunnen hiermee dus geholpen zijn.

Let op!

De extra keuzemogelijkheid heeft wel een keerzijde. Door de extra uitvoeringswerkzaamheden kan de tegemoetkoming waarschijnlijk pas in de tweede helft van juni worden aangevraagd.

TVL

De TVL is een tegemoetkoming voor de vaste lasten van een onderneming die minstens 30% omzetverlies heeft als gevolg van de coronacrisis. De tegemoetkoming bedraagt in het tweede kwartaal van 2021 100% van de vaste lasten. In het eerste kwartaal van 2021 was dit nog 85%.

Branchecijfers bepalend

De vaste lasten worden overigens bepaald aan de hand van branchecijfers. Daarom kan een onderneming meer of minder vergoeding krijgen dan op basis van de werkelijke vaste lasten.

Opslag detailhandel en reissector vervalt

De extra opslag voor bedrijven in de detailhandel en voor de reisbranche komt in de TVL voor het tweede kwartaal van 2021 te vervallen. De opslag voor de land- en tuinbouwsector van 21% blijft in het tweede kwartaal van 2021 wel bestaan.

Tot slot

Heb je vragen over de TVL? Of een andere steunmaatregel vanuit de overheid? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs denken graag mee met jouw situatie.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 1 juni

Coronadossier: update 1 juni

01-06-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
TVL: omzetverlies vóór 1 juni doorgeven

TVL: omzetverlies vóór 1 juni doorgeven

17-05-2021

Heb je van juni t/m september 2020 de TVL aangevraagd en gekregen? Let dan op, want je moet vóór 1 juni jouw definitieve omzetverlies doorgeven RVO. Op basis van het definitieve omzetverlies wordt jouw definitieve tegemoetkoming bepaalt.
Tjeerd Rieske

Tjeerd Rieske

Belastingadviseur | Partner

Exact

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.