Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

17 mei 2021

TVL: omzetverlies vóór 1 juni doorgeven

Heb je van juni t/m september 2020 de TVL aangevraagd en gekregen? Let dan op, want je moet vóór 1 juni jouw definitieve omzetverlies doorgeven aan het RVO. Op basis van het definitieve omzetverlies wordt jouw definitieve tegemoetkoming bepaalt.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL vergoedde destijds 50% van de vaste lasten, vanaf een omzetverlies van 30%. De vergoeding liep op, naarmate ook het omzetverlies toenam. Voor de bepaling van de vaste lasten werden branchecijfers gebruikt.

Voorschot

Ondernemers ontvingen destijds een voorschot van 80% op basis van het geschatte omzetverlies. Het werkelijke omzetverlies bepaalt de definitieve tegemoetkoming. Ondernemers ontvangen een e-mail om dit omzetverlies vóór 1 juni te melden.

Na- of terugbetaling

Op basis van de definitieve tegemoetkoming volgt een nabetaling van het restantbedrag. Wanneer te veel omzetverlies is geschat, kan het ook voorkomen dat een deel van de TVL moet worden terugbetaald.

Let op!

Wanneer terugbetalen van te veel ontvangen TVL moeilijkheden oplevert, kun je om een betalingsregeling verzoeken. Deze bedraagt standaard 6 of 12 maanden. Je kunt ook om een andere regeling verzoeken. De RVO neemt dan contact met jou op.

Btw-aangifte

Voor de definitieve berekening van de TVL verzoekt de RVO je bij voorkeur gebruik te maken van jouw btw-aangiftes in die periode.

Controle

De RVO kan achteraf controle uitoefenen op de betaalde bedragen. Daarbij kan men je om bewijsmateriaal inzake het omzetverlies vragen.

Tot slot

Heb je vragen over de TVL? Of een andere steunmaatregel vanuit de overheid? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs denken graag mee met jouw situatie. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 1 juni

Coronadossier: update 1 juni

01-06-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
EHerkenning 3 voor aanvragen TVL vanaf 12 april

EHerkenning 3 voor aanvragen TVL vanaf 12 april

02-04-2021

Wanneer je als ondernemer de TVL wilt aanvragen met eHerkenning, heb je vanaf 12 april eHerkenning niveau 3 nodig. Niveau 3 heeft een hoger veiligheidsniveau. 
Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Kabinet schrapt BIK in ruil voor lagere Awf-premie

Kabinet schrapt BIK in ruil voor lagere Awf-premie

02-06-2021

Het kabinet heeft besloten de Baangerelateerde investeringskorting (BIK) met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar te schrappen. Dit vanwege de verwachting dat de Europese Commissie de BIK als ongeoorloofde staatsteun zal aanmerken en hiermee niet akkoord zal gaan.
Kurt Findhammer

Kurt Findhammer

Operationeel manager

Peter Bancken

Peter Bancken

Zelfstandig assistent-accountant