2 april 2021

EHerkenning 3 voor aanvragen TVL vanaf 12 april

Wanneer je als ondernemer de TVL wilt aanvragen met eHerkenning, heb je vanaf 12 april eHerkenning niveau 3 nodig. Niveau 3 heeft een hoger veiligheidsniveau.

Niveau 3

Aanvragen van de TVL voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 kan vanaf 12 april met eHerkenning alleen nog vanaf niveau 3. Tot nu toe was niveau 1 voldoende. Het hogere veiligheidsniveau betekent voor ondernemers ook hogere kosten.

DigiD

Voor sommige bedrijven was het aanvragen van TVL met gebruik van DigiD ook mogelijk. Voorwaarde is dat de gebruiker bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. Die mogelijkheid blijft ook vanaf 12 april bestaan. Daar verandert dus niets.

Beperkt gebruik tot 1 juli

Als je eerdere TVL-aanvragen wil inzien of wil reageren op het vaststellingsverzoek, kan dit tot 1 juni nog met eHerkenning met een lager veiligheidsniveau dan 3. Vanaf 1 juli heb je ook voor deze handelingen eHerkenning op niveau 3 nodig. Dit geldt ook nu niet voor DigiD-gebruikers.

Opwaarderen

De wijziging betekent dat een aantal ondernemers het veiligheidsniveau van hun abonnement op eHerkenning zal moeten opwaarderen naar niveau 3 of hoger. Je moet dit regelen via jouw leverancier van eHerkenning.


Tot slot

Heb je vragen over over eHerkenning en de TVL? Neem dan contact met ons op of kijk in ons coronadossier. Daar vind je ook de andere steunmaatregelen van de overheid. 

Aanpassingen in de kavelruilvrijstelling
Het kabinet streeft ernaar het onbedoelde gebruik van de huidige kavelruilvrijstelling te beperken en plant dit te doen door middel van een wetsvoorstel. Dit voorstel zal binnenkort worden voorgelegd voor reacties via een internetconsultatie, waarbij belanghebbenden de kans krijgen om te reageren.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant
Leren van ervaren experts binnen het team en jezelf ontwikkelen tot een zelfstandig assistent accountant? Dat kan! 
Lees verder
arrow right
King Finance
Met King Finance heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right