Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

2 april 2021

EHerkenning 3 voor aanvragen TVL vanaf 12 april

Wanneer je als ondernemer de TVL wilt aanvragen met eHerkenning, heb je vanaf 12 april eHerkenning niveau 3 nodig. Niveau 3 heeft een hoger veiligheidsniveau.

Niveau 3

Aanvragen van de TVL voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 kan vanaf 12 april met eHerkenning alleen nog vanaf niveau 3. Tot nu toe was niveau 1 voldoende. Het hogere veiligheidsniveau betekent voor ondernemers ook hogere kosten.

DigiD

Voor sommige bedrijven was het aanvragen van TVL met gebruik van DigiD ook mogelijk. Voorwaarde is dat de gebruiker bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat als eigenaar of bestuurder van het bedrijf. Die mogelijkheid blijft ook vanaf 12 april bestaan. Daar verandert dus niets.

Beperkt gebruik tot 1 juli

Als u eerdere TVL-aanvragen wil inzien of wil reageren op het vaststellingsverzoek, kan dit tot 1 juni nog met eHerkenning met een lager veiligheidsniveau dan 3. Vanaf 1 juli heeft u ook voor deze handelingen eHerkenning op niveau 3 nodig. Dit geldt ook nu niet voor DigiD-gebruikers.

Opwaarderen

De wijziging betekent dat een aantal ondernemers het veiligheidsniveau van hun abonnement op eHerkenning zal moeten opwaarderen naar niveau 3 of hoger. U moet dit regelen via uw leverancier van eHerkenning.


Tot slot

Heb je vragen over over eHerkenning en de TVL? Neem dan contact met ons op of kijk in ons coronadossier. Daar vind je ook de andere steunmaatregelen van de overheid. 

Belastingadviseur

Belastingadviseur

  • Den Helder
  • 32-40 uur per week
  • WO Fiscaal Recht / Fiscale Economie 
Unit4

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Leendert Eelman

Leendert Eelman

Salarisadviseur

Relatiebeheerder

Relatiebeheerder

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy
Is geruisloos doorschuiven verhuurde onderneming mogelijk?

Is geruisloos doorschuiven verhuurde onderneming mogelijk?

15-04-2021

Ben je een ondernemer in de inkomstenbelasting en wil je overstappen naar een bv? Dan moet je met de fiscus afrekenen over de aanwezige reserves en boekwinsten. Door dit geruisloos door te schuiven kun je dit onder voorwaarden voorkomen. Maar hoe werkt dit bij een verhuurde onderneming? 
Groeien

Groeien

Je bent trots op de ontwikkeling die je bedrijf doormaakt. Terecht! Maar hoe nu verder? Wij helpen bij allerlei zaken die je hiervoor niet hoefde te regelen.