9 november 2020

Deadline WBSO: 20 december

Wil jij in aanmerking komen voor afdrachtvermindering vanuit de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)? Als je vanaf 1 januari 2021 in aanmerking wilt komen dan moet je uiterlijk 20 december je aanvraag ingediend hebben. Ben je zelfstandig ondernemer? Dan heb je tot 1 januari 2021 de mogelijkheid. De tarieven voor 2021 zijn verhoogd ten opzichte van 2020.

Tarieven 2021

In 2021 gelden de volgende tarieven voor de WBSO:

Tarief eerste schijf40% (is nu 32%)
Tarief eerste schijf starters50% (is nu 40%

Grens eerste schijf 

€ 350.000 

Tarief tweede schijf

16% 


Tot een bedrag van € 350.000 aan S&O-(loon)kosten is de hoogte van de afdrachtvermindering 40% (voor starters 50%). Over het bedrag boven de € 350.000 is het percentage 16%.

Online aanvragen

De aanvraag voor afdrachtvermindering kan nu online worden ingediend. Je moet dit voor 21 december doen om volgend jaar gebruik te kunnen maken van de regeling. Zelfstandigen kunnen dit tot 1 januari 2021 doen. Om de aanvraag te kunnen doen, moet je inloggen op mijn.rvo.nl.

Om te kunnen inloggen in het aanvraagportaal heb je eHerkenning eH2+ of hoger nodig. Met ingang van 1 januari 2021 adviseert RVO om niveau eH3 te gebruiken. Vanaf 1 juli 2021 kun je uitsluitend met eH3 inloggen.

Tip!

Vraag tijdig eHerkenning aan. Je moet rekening houden met een leveringstermijn van ongeveer twee weken.

Over de WBSO

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een belangrijke fiscale regeling voor innovatieve projecten voor zowel grote als kleine ondernemers. Alle kosten voor Research & Development die jij als ondernemer maakt, komen in aanmerking voor afdrachtvermindering. Omdat de WBSO alleen kan worden aangevraagd voor toekomstige werkzaamheden, moet je de aanvraag altijd vooraf indienen.

Margriet de Graaf

Margriet de Graaf

Salarisadviseur

Intern relatiebeheerder pensioen en inkomen
Bij Omnyacc is elke dag een nieuwe kans om onze klanten te ondersteunen bij hun pensioen- en inkomensvragen en wensen. Als intern relatiebeheerder pensioen en inkomen maak jij het verschil. Het is niet alleen belangrijk maar zelfs essentieel dat wij onze klanten bijstaan in het plannen van hun pensioen en het beschermen van hun inkomens. Jij bent de expert die ze door deze materie kan leiden en helpt weloverwogen beslissingen te nemen.
Lees verder
arrow right
Behoud van overgangsrecht: 30%-regeling bij werkgeverwijziging
Vanaf 2024 en 2025 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de 30%-regeling. Onder het overgangsrecht gelden deze wijzigingen nog niet in 2024. Maar blijft dit overgangsrecht van kracht als de werknemer van werkgever verandert?
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Basecone
Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Lees verder
arrow right