Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

5 oktober 2020

Vanaf 7 oktober aanvraag definitieve vaststelling NOW 1.0 

Heb jij de NOW 1.0 aangevraagd? Vanaf 7 oktober kun je de definitieve vaststelling aanvragen op de site van het UWV. Het UWV heeft maximaal één jaar de tijd om hierover te beslissen.

NOW 1.0

De NOW 1.0 is de eerste tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De tegemoetkoming heeft betrekking op de maanden maart tot en met mei 2020 en bedraagt maximaal 90%.

Gegevens aanleveren

Voor de definitieve vaststelling van de tegemoetkoming moet de werkgever diverse gegevens aanleveren. Onder meer het definitieve omzetverlies, zodat de juiste omvang van de tegemoetkoming kan worden vastgesteld.

Tip!

Op de site van het UWV vind je een rekentool waarmee je zelf kunt berekenen hoeveel NOW 1.0 je definitief krijgt. Je kunt dit uiteraard ook door een derde, zoals jouw accountant, laten doen. Zo weet je alvast of je (een deel van) de tegemoetkoming moet terugbetalen.

Verklaring van derde of accountant

Je hebt een accountantsverklaring nodig als je een voorschot van € 100.000 of meer heeft gekregen of als de definitieve tegemoetkoming € 125.000 of meer is. Een verklaring van een derde volstaat bij een voorschot van € 20.000 of meer of een definitieve tegemoetkoming van € 25.000 of meer.

Uiterste aanvraagtermijn

Als je geen accountantsverklaring hoeft mee te sturen, moet je de definitieve vaststelling uiterlijk 23 maart 2021 indienen. Moet je wel een accountantsverklaring meesturen, dan heb je de tijd tot uiterlijk 29 juni 2021.

Let op!
Als je de definitieve vaststelling niet aanvraagt, moet je het volledige voorschot terugbetalen.

Heb je vragen over de definitieve vaststelling van de NOW 1.0? Wij adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op. 

Assistent-accountant

Assistent-accountant

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie
Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering

Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 
Sietse Buursma

Sietse Buursma

Hoofd binnendienst - pensioenadviseur

Brenda Wanders-Westra

Brenda Wanders-Westra

Salarisadviseur

Coronatest en vaccin personeel vergoed en belastingvrij

Coronatest en vaccin personeel vergoed en belastingvrij

10-02-2021

Wil je jouw personeel laten testen op corona? Dit kan belastingvrij. Ook kun je onder voorwaarden een vergoeding krijgen. Dit geldt ook voor de kosten van een vaccin. 
Nmbrs

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.