5 oktober 2020

Vanaf 7 oktober aanvraag definitieve vaststelling NOW 1.0 

Heb jij de NOW 1.0 aangevraagd? Vanaf 7 oktober kun je de definitieve vaststelling aanvragen op de site van het UWV. Het UWV heeft maximaal één jaar de tijd om hierover te beslissen.

NOW 1.0

De NOW 1.0 is de eerste tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De tegemoetkoming heeft betrekking op de maanden maart tot en met mei 2020 en bedraagt maximaal 90%.

Gegevens aanleveren

Voor de definitieve vaststelling van de tegemoetkoming moet de werkgever diverse gegevens aanleveren. Onder meer het definitieve omzetverlies, zodat de juiste omvang van de tegemoetkoming kan worden vastgesteld.

Tip!

Op de site van het UWV vind je een rekentool waarmee je zelf kunt berekenen hoeveel NOW 1.0 je definitief krijgt. Je kunt dit uiteraard ook door een derde, zoals jouw accountant, laten doen. Zo weet je alvast of je (een deel van) de tegemoetkoming moet terugbetalen.

Verklaring van derde of accountant

Je hebt een accountantsverklaring nodig als je een voorschot van € 100.000 of meer heeft gekregen of als de definitieve tegemoetkoming € 125.000 of meer is. Een verklaring van een derde volstaat bij een voorschot van € 20.000 of meer of een definitieve tegemoetkoming van € 25.000 of meer.

Uiterste aanvraagtermijn

Als je geen accountantsverklaring hoeft mee te sturen, moet je de definitieve vaststelling uiterlijk 23 maart 2021 indienen. Moet je wel een accountantsverklaring meesturen, dan heb je de tijd tot uiterlijk 29 juni 2021.

Let op!
Als je de definitieve vaststelling niet aanvraagt, moet je het volledige voorschot terugbetalen.

Heb je vragen over de definitieve vaststelling van de NOW 1.0? Wij adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op. 

Stimuleringsregelingen voor innovatie 2024
De overheid stimuleert bedrijven die innoveren met allerlei stimulerings- en financieringsregelingen. Kan dit ook lonen voor jouw onderneming?
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Wesley Groen

Wesley Groen

Assistent-accountant

Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Junior Salarismedewerker
Ben jij geïnteresseerd in het vakgebied van salarisadministratie en wil je een actieve rol spelen in ons team, dat bestaat uit een mooie mix van jong talent en ervaren specialisten? Als junior salarismedewerker krijg je de kans om je taken en verantwoordelijkheden geleidelijk uit te breiden. Van het verzorgen van nauwkeurige salarisverwerking tot het ontdekken van subsidiemogelijkheden en het adviseren van klanten over beschikbare regelingen en beloningen, de uitdagingen zijn divers. Doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden zijn hier écht aanwezig, net als een hoge mate van professionaliteit. Word jij gelukkig van een uitdagende functie? Dan zoeken wij jou!
Lees verder
arrow right
Ondernemingsraad (OR)
Door de medezeggenschap en inspraak van medewerkers versterken zij jou bij het ondernemerschap.
Lees verder
arrow right