Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

02 april 2020

Doe de Tozo-check!

Ben je als ondernemer/zzp'er als gevolg van de coronavirus sterk in inkomen achteruitgegaan, dan kom je wellicht in aanmerking voor een tegemoetkoming via de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo). Of je hier recht op hebt, kun je makkelijk te weten komen via de Tozo-check.


Tozo

De tegemoetkoming volgens de Tozo bestaat uit een tijdelijke inkomensaanvulling voor maximaal drie maanden tot het sociaal minimum. Daarnaast kun je een lening afsluiten voor bedrijfskapitaal, bij een acuut liquiditeitsprobleem.

Tozo-check

De check tref je aan op krijgiktozo.nl. De check betreft een aantal ja/nee vragen. Na invulling ervan weet je of je al dan niet recht hebt op de tegemoetkomingen van de Tozo. Zo ja, dan kun je door het invullen van jouw postcode de Tozo aanvragen via jouw gemeente.

Ja/nee vragen

De gestelde vragen zijn duidelijk en spreken veelal voor zich. Allereerst wordt gecheckt of je inderdaad onder het bestaansminimum terecht zult komen of al bent gekomen, en of er liquiditeitsproblemen zijn. Daarna volgen vragen over onder meer jouw leeftijd – minimaal 18 jaar – , de vestigingsplaats van je bedrijf en het aantal gewerkte uren in het bedrijf.

Heb je vragen over de Tozo-regeling of Tozo-check? Wij adviseren je graag. Neem dan gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Overdragen

Overdragen

Begin op tijd met de voorbereidingen want het verkoopklaar maken van jouw onderneming neemt enkele jaren in beslag.
Paul Dekker

Paul Dekker

Assistent-accountant

WTZi: verantwoordingsplicht

WTZi: verantwoordingsplicht

Lever je zorg? En heb je een WTZi-toelating? Dan ben je vanuit de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi) verplicht jaarlijks verantwoording af te leggen aan de overheidsinstantie CIBG over de manier waarop je het geld uit de Wet langdurige zorg (Wlz) en Zorgverzekeringswet besteedt. 
Relatiebeheerder

Relatiebeheerder

  • Heerhugowaard
  • 32-40 uur
  • HBO-BE/Accountancy