Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

02 april 2020

Doe de Tozo-check!

Ben je als ondernemer/zzp'er als gevolg van de coronavirus sterk in inkomen achteruitgegaan, dan kom je wellicht in aanmerking voor een tegemoetkoming via de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (Tozo). Of je hier recht op hebt, kun je makkelijk te weten komen via de Tozo-check.


Tozo

De tegemoetkoming volgens de Tozo bestaat uit een tijdelijke inkomensaanvulling voor maximaal drie maanden tot het sociaal minimum. Daarnaast kun je een lening afsluiten voor bedrijfskapitaal, bij een acuut liquiditeitsprobleem.

Tozo-check

De check tref je aan op krijgiktozo.nl. De check betreft een aantal ja/nee vragen. Na invulling ervan weet je of je al dan niet recht hebt op de tegemoetkomingen van de Tozo. Zo ja, dan kun je door het invullen van jouw postcode de Tozo aanvragen via jouw gemeente.

Ja/nee vragen

De gestelde vragen zijn duidelijk en spreken veelal voor zich. Allereerst wordt gecheckt of je inderdaad onder het bestaansminimum terecht zult komen of al bent gekomen, en of er liquiditeitsproblemen zijn. Daarna volgen vragen over onder meer jouw leeftijd – minimaal 18 jaar – , de vestigingsplaats van je bedrijf en het aantal gewerkte uren in het bedrijf.

Heb je vragen over de Tozo-regeling of Tozo-check? Wij adviseren je graag. Neem dan gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Corona: compensatie langdurige zorg verlengd

22-06-2020

Ben je een aanbieder van langdurige zorg? De compensatie voor omzetverlies door het coronavirus is verlengd. Eerder is de compensatie al verlengd tot 1 juli. Nu wordt de compensatie tot 1 augustus 2020 verlengd voor instellingen voor gehandicaptenzorg en tot 1 september 2020 voor verpleeghuizen.

Yoeri Kramer

Belastingadviseur

Ondernemingsraad (OR)

Door de medezeggenschap en inspraak van medewerkers versterken zij jou bij het ondernemerschap.

Starten

Als startende ondernemer komt er ontzettend veel op je af waar je niet altijd kennis van hebt. Graag zetten wij samen met jou de eerste stap tot succes!

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.

AO/IB

Wil jij jouw organisatie ook beter beheren en sturen? Wij lopen graag met jou door de bestaande processen en voorzien je van tips en adviezen om jouw bedrijfsvoering verder te verbeteren.