Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

25 februari 2020

eHerkenning nog niet verplicht voor btw-aangifte

Uit antwoorden van staatssecretaris Vijlbrief op Kamervragen blijkt dat er dit jaar nog geen eHerkenning vereist is voor het indienen van de btw-aangifte.

Verplichting uitgesteld

eHerkenning zou vanaf 1 januari 2020 verplicht worden voor het doen van de aangifte vennootschapsbelasting en loonheffing. Voor de loonheffing is inmiddels echter besloten tot uitstel tot 1 juli, voor ondernemers die hiervoor eHerkenning niet eerder gebruikt hebben. Voor de aangifte vennootschapsbelasting kunnen belastingplichtigen zelf uitstel aanvragen.

eHerkenning

eHerkenning is een veilig gedigitaliseerd communicatiemiddel waarmee inmiddels met enige honderden overheidsinstanties gecommuniceerd kan worden. Het gebruik ervan is echter niet kosteloos.

Niet-verplicht voor de btw

Genoemde verplichtingen hebben vanwege de kosten inmiddels tot veel ophef geleid. Daarom heeft staatssecretaris Vijlbrief de Tweede Kamer bij brief nader geïnformeerd. In deze brief staat ook dat de verplichting tot gebruik van eHerkenning dit jaar nog niet wordt ingevoerd.

Let op!
Dit betekent dat rechtspersonen gebruik moeten maken van het zogenaamde oude portaal van de Belastingdienst.

Heb je vragen over het indienen van uw btw-aangifte? Neem gerust contact met ons op.

BVM is nieuwe rechtsvorm voor maatschappelijk actieve ondernemingen

25-08-2020

Volgens het wetsvoorstel is BVM de nieuwe rechtsvorm voor ondernemers die zich richten op maatschappelijke doelen. De doelstellingen van ondernemingen moeten voornamelijk liggen op het gebied van energie, klimaat, zorg, onderwijs, veiligheid en arbeidsparticipatie. 

John van der Graaf

Accountant Administratieconsulent

Assistent-account met gevoel voor automatisering

  • Zwaagdijk
  • 32-40 uur
  • opleiding accountancy of bedrijfseconomie

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen

Strategisch visualiseren

Wil jij ook overzicht in één oogopslag? Maak jouw toekomstvisie inzichtelijk door visueel denken, strategisch tekenen en bedrijfskundig advies.

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.