13 januari 2023

Extra durfkapitaal voor startende bedrijven in techsector

Nederlandse start-ups in de vroege fase kunnen een beroep doen op € 106 miljoen extra durfkapitaal. het geld komt beschikbaar via negen zogenaamde Seed Capital-fondsen. Deze fondsen bieden naast kapitaal ook kennis.

Seed Capital

Via Seed Capital investeren private geldschieters en de overheid gezamenlijk in een fonds voor kansrijke technostarters en creatieve starters. De overheid geeft via de regeling een renteloze geldlening aan een investeringsfonds met een maximale looptijd van 12 jaar. De fondsmanager stelt via zijn netwerk kennis ter beschikking.

Nieuwe fondsen

Door de extra middelen kunnen er negen nieuwe Seed Capital-fondsen worden opgericht. Met het investeringsbudget investeert het fonds in technostarters die maximaal 7 jaar na de eerste commerciële verkoop actief zijn. De investering per onderneming bedraagt minimaal € 100.000 en maximaal € 3,5 miljoen.

Soepele voorwaarden

Voor de lening geldt voor het Seed Capital-fonds een soepele terugbetalingsregeling. Dit maakt het investeren in technostarters en creatieve starters niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook financieel aantrekkelijk voor de fondsen.

Geldschieter nodig?

De Seed Capital-regeling kent talloze fondsen, die elk een afzonderlijke investeringsstrategie kennen, zoals medische technologie, life-sciences, duurzaamheid, de transportsector of ICT. Een overzicht tref je aan op de site van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

€3.750 euro subsidie voor omscholing  naar ICT en techniek
Werkgevers die één of meerdere werknemers willen laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT, kunnen hiervoor tot en met 1 december 17.00 uur subsidie aanvragen. Het subsidiebedrag bedraagt € 3.750 per omscholingstraject en er geldt een maximum van zes trajecten per werkgever.
Lees verder
arrow right
Marc de Bood

Marc de Bood

Assistent-accountant

Controleleider
Jouw sterkmaker voor ons? Jij krijgt energie van het coachen en begeleiden van collega’s. Daarnaast werk je zelfstandig aan complexe jaarrekeningen.
Lees verder
arrow right
Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
Corina Lakeman

Corina Lakeman

Administratief medewerker