Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

13 maart 2023

Loket STAP-budget gaat 17 maart weer open

Vanaf vrijdag 17 maart, 10.00 uur, kan iedereen weer STAP-budget (STimulering ArbeidsmarktPositie) aanvragen. Het STAP-aanmeldingsbewijs met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft daarbij geldig. Door een technische storing was het op 28 februari niet mogelijk subsidie aan te vragen. 

Problemen

Het STAP-budget kende de afgelopen tijd een aantal problemen. Zo bleken sommige opleidingsinstellingen de regeling oneigenlijk te gebruiken, waardoor deze drastisch werd herzien. Als gevolg hiervan werd de gebruikelijke aanvraagperiode van januari verplaatst naar 28 februari 2023. Het aantal aanmeldingen op die dag was toen echter dermate groot, dat de systemen crashten. Volgens het UWV was er, naast de extreme drukte, ook sprake van een technische fout. Daarop werd de aanvraagperiode opnieuw uitgesteld.

Je kunt nu dus opnieuw bij het UWV een aanvraag indienen vanaf vrijdag 17 maart 10.00 uur.

STAP-subsidie

De subsidie STAP is in de plaats gekomen van de scholingsaftrek. Deze STAP-subsidie bedraagt maximaal € 1.000 per persoon per jaar en kan worden aangevraagd bij het UWV. Met de subsidie kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen. Een STAP-subsidie aanvragen kan alleen voor scholingsactiviteiten die in het scholingsregister staan.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Wat je moet weten over het STAP-budget

Wat je moet weten over het STAP-budget

24-02-2022

Ben je van plan om een opleiding, training of cursus te gaan doen? Vanaf 1 maart 2022 kun je voor scholingskosten een beroep doen op de nieuwe subsidieregeling STAP-budget. Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen deze vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen bij het UWV.
Subsidie STAP vervangt scholingsaftrek

Subsidie STAP vervangt scholingsaftrek

18-10-2021

Vanaf 2022 is er voor scholingsactiviteiten een nieuwe subsidie beschikbaar. Deze kan vanaf 1 maart 2022 worden aangevraagd. De subsidie STAP (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) komt in de plaats van de huidige scholingsaftrek.
Factoring

Factoring

Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij.