13 maart 2023

Loket STAP-budget gaat 17 maart weer open

Vanaf vrijdag 17 maart, 10.00 uur, kan iedereen weer STAP-budget (STimulering ArbeidsmarktPositie) aanvragen. Het STAP-aanmeldingsbewijs met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft daarbij geldig. Door een technische storing was het op 28 februari niet mogelijk subsidie aan te vragen. 

Problemen

Het STAP-budget kende de afgelopen tijd een aantal problemen. Zo bleken sommige opleidingsinstellingen de regeling oneigenlijk te gebruiken, waardoor deze drastisch werd herzien. Als gevolg hiervan werd de gebruikelijke aanvraagperiode van januari verplaatst naar 28 februari 2023. Het aantal aanmeldingen op die dag was toen echter dermate groot, dat de systemen crashten. Volgens het UWV was er, naast de extreme drukte, ook sprake van een technische fout. Daarop werd de aanvraagperiode opnieuw uitgesteld.

Je kunt nu dus opnieuw bij het UWV een aanvraag indienen vanaf vrijdag 17 maart 10.00 uur.

STAP-subsidie

De subsidie STAP is in de plaats gekomen van de scholingsaftrek. Deze STAP-subsidie bedraagt maximaal € 1.000 per persoon per jaar en kan worden aangevraagd bij het UWV. Met de subsidie kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen. Een STAP-subsidie aanvragen kan alleen voor scholingsactiviteiten die in het scholingsregister staan.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Wat je moet weten over het STAP-budget
Ben je van plan om een opleiding, training of cursus te gaan doen? Vanaf 1 maart 2022 kun je voor scholingskosten een beroep doen op de nieuwe subsidieregeling STAP-budget. Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen deze vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen bij het UWV.
Lees verder
arrow right
Subsidie STAP vervangt scholingsaftrek
Vanaf 2022 is er voor scholingsactiviteiten een nieuwe subsidie beschikbaar. Deze kan vanaf 1 maart 2022 worden aangevraagd. De subsidie STAP (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) komt in de plaats van de huidige scholingsaftrek.
Lees verder
arrow right
Wout Wagenaar

Wout Wagenaar

Assistent-accountant

Planbatenheffing: bevordering van woningbouw
Een meerderheid in de Tweede Kamer staat positief tegenover het implementeren van een zogenaamde planbatenheffing. De redenering hierachter is dat dit de woningbouw zal stimuleren.
Lees verder
arrow right
Lonenspecial 2021
Voor jou als werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn op het gebied van personeels- en salarisadministratie. In de lonenspecial 2021 vind je de belangrijkste wijzigingen op dit gebied. De lonenspecial is een handig naslagwerk. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right