Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

14 juli 2020

Omscholen na NOW: NL leert door

Heb jij als werkgever NOW 2.0 aangevraagd? Dan heb je inspanningsverplichting om ondersteuning te geven aan het bij- of omscholen van werknemers die dreigen hun baan te verliezen of al hun baan hebben verloren. Het kabinet heeft hier eerder € 50 miljoen voor uitgetrokken met 'NL leert door'. Wat betekent ‘NL leert door’ voor jouw werknemer?

Naar verwachting kunnen werkenden en werkzoekenden begin augustus kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Dit biedt hen zicht op mogelijke arbeidsmarktkansen. Loopbaanadviseurs kunnen mensen ook ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. Deze ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma ‘NL leert door’.

Voor het pakket ‘NL leert door’ worden nu twee subsidieregelingen gemaakt:

  1. de tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door’ met inzet van een ontwikkeladvies voor een heroriëntatie op de arbeidsmarkt onder begeleiding van een gekwalificeerde loopbaanadviseur.
  2. de tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door’ met inzet van online scholing, waarmee mensen kosteloos online scholingsactiviteiten kunnen krijgen bij een aantal publieke en private opleiders.

Voorwaarden inzet ontwikkeladvies

Het ontwikkeladvies staat open voor iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt. Het gaat hier dus zowel om mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als om mensen die geen werk meer hebben. Een arbeidsmarktscan zal onderdeel uitmaken van het ontwikkeladvies. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt welke arbeidsmarktkansen iemand heeft uitgaande van zijn huidige ervaring en ontwikkelwensen.

Voorwaarden inzet online scholing

Deze subsidieregeling geldt voor dezelfde doelgroep als het ontwikkeladvies en biedt mensen de mogelijkheid kosteloos online scholingsactiviteiten te volgen om zich bij te scholen. Deze scholing kan ondersteunend zijn bij het ontwikkelen van (nieuwe) vaardigheden voor het huidige werk. Een andere mogelijkheid is dat de scholing ervoor zorgt dat iemand beter wordt toegerust voor de invulling van andere taken.

Tegelijk kan het voor mensen die in de toekomst de overstap willen maken naar andersoortig werk of bijvoorbeeld naar het ondernemerschap een eerste oriënterende stap zijn om te onderzoeken of omscholing voor hen een optie is. Deelnemers kunnen uiterlijk in het vierde kwartaal gebruik maken van het online scholingsaanbod.

iMUIS by King

iMUIS by King

Met iMUIS by King heb je overzicht en grip op jouw financiën. 
Alternatieve financieringsvormen 2021

Alternatieve financieringsvormen 2021

14-04-2021

Door de coronacrisis is het voor bedrijven extra lastig om geld te lenen bij de bank. Zijn er nog andere mogelijkheden? We hebben de alternatieve financieringsvormen in dit nieuwsartikelen op een rij gezet.
Snelstart

Snelstart

SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

De NOW is de tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De regeling is met ingang van 1 oktober 2020 verlengd met 9 maanden tot 1 juli 2021. De NOW 3 kent 3 tijdvakken en kent specifiekere bepalingen ten opzichte van NOW 1 en NOW 2. Op deze pagina vertellen we je er alles over. Heb je vragen? Schroom niet om te bellen of mailen als je meer vragen hebt of wilt sparren over jouw situatie. Samen staan we sterk!
Arbodienstverlening

Arbodienstverlening

Hoe ga jij om met verzuim? Bij Omnyacc ben je aan het juiste adres voor een gezonde organisatie. Alle specialisten onder één dak.
Patrick Overgaauw

Patrick Overgaauw

Assistent-accountant