Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

13 april 2022

Oude ondernemersportaal toch nog te gebruiken

Beschik jij als ondernemer nog niet over eHerkenning? Geen zorgen, je kan de btw-aangifte over het eerste kwartaal 2022 toch nog via het oude ondernemersportaal indienen. Eerder leek het er op dat dit niet meer mogelijk was.

Btw-aangifte vanaf 2022

In principe kun je vanaf 2022 uw btw-aangifte alleen nog indienen via aangifte- of administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener - bijvoorbeeld uw accountant of belastingadviseur - of via het nieuwe ondernemersportaal Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Let op!

Voor het nieuwe ondernemersportaal heb je eHerkenning niveau 3 nodig.

Btw-aangifte via oude ondernemersportaal

Wil je nog via het oude ondernemersportaal aangifte doen, bijvoorbeeld omdat je nog niet over eHerkenning beschikt? Dan kunt je bellen met de Belastingtelefoon 0800-0543. Je krijgt dan direct toegang tot het oude ondernemersportaal.

Let op!

Deze toegang kun je alleen gebruiken om jouw btw-aangifte over het eerste kwartaal 2022 in te dienen. Je ontvangt ook een brief van de Belastingdienst waarin bevestigd wordt dat deze toegang tijdelijk is.

Eherkenning

Het is niet bekend of de Belastingdienst ook bij de btw-aangifte over het tweede kwartaal 2022 het oude ondernemersportaal weer openzet. De Belastingdienst raadt in ieder geval aan om zo snel mogelijk eHerkenning aan te vragen.

Let op!

De rechter besliste onlangs dat geen wettelijke basis bestaat ondernemers te verplichten via eHerkenning aangiftes in te dienen. In antwoord op Kamervragen heeft de staatssecretaris echter aangegeven dat hij vindt dat wél een wettelijke basis bestaat. Hij meent dan ook dat hij ondernemers nog steeds kan dwingen via eHerkenning aangifte te doen.

Btw-ondernemer zonder inschrijving in het Handelsregister

Ondernemers die zich niet kunnen inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel kunnen overigens hun btw-aangiftes voorlopig nog via het oude ondernemersportaal blijven doen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Vanaf 2022 eHerkenning nodig voor btw-aangifte

Vanaf 2022 eHerkenning nodig voor btw-aangifte

18-10-2021

Vanaf 1 januari 2022 kun je als ondernemer niet meer terecht in het ‘oude portaal’ van de Belastingdienst voor de btw-aangifte. Hierna kun je alleen nog inloggen via het nieuwe portaal, Mijn Belastingdienst Zakelijk, waar je eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 voor nodig hebt.
Btw-vraagstukken

Btw-vraagstukken

Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Verzuimverzekering vergelijken

Verzuimverzekering vergelijken

Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.
Extra subsidie voor verminderen CO2 en hernieuwbare energie

Extra subsidie voor verminderen CO2 en hernieuwbare energie

23-06-2022

Voor projecten die de CO2-uitstoot verminderen en voor projecten inzake hernieuwbare energie komt € 13 miljard subsidie beschikbaar. Je kunt dit aanvragen via de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).
Digitaal bv oprichten per 1 augustus

Digitaal bv oprichten per 1 augustus

21-06-2022

Wil je een bv oprichten? Vanaf 1 augustus van dit jaar wordt het mogelijk een bv volledig online op te richten. Nu is het al mogelijk een notariële akte digitaal te laten passeren.