Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

7 augustus 2020

Scholieren- en studentenregeling voor jouw vakantiekrachten!

Maak jij in de vakantietijd weer gebruik van vakantiekrachten? Pas dan de scholieren- en studentenregeling toe. De vakantiekracht betaalt dan weinig tot geen belasting, waardoor het brutosalaris zo goed als gelijk is aan het nettosalaris. 

Scholieren- en studentenregeling voor vakantiekrachten

De scholieren- en studentenregeling zijn bedoeld voor scholieren en studenten met recht op kinderbijslag of studiefinanciering. De regeling komt er in het kort op neer dat je vanwege de beperkte periode waarin gewerkt wordt, minder of geen loonbelasting en minder premies volksverzekeringen hoeft in te houden.

Voorwaarden

Naast het recht op kinderbijslag of studiefinanciering is vereist dat de scholier of student ook een formulier invult en bij jou inlevert. Dit formulier kan worden gedownload vanaf de site van de Belastingdienst. Het ingevulde formulier bewaar je bij de salarisadministratie. Hulp nodig bij jouw salarisadministratie? Wij nemen het graag uit handen, gedeeltelijk of volledig. 

Wat is het voordeel?

Het voordeel van de regeling is dat de vakantiekracht aan het eind van het jaar geen aangiftebiljet meer hoeft in te vullen om de te veel betaalde belasting terug te krijgen. Hij hoeft dus ook niet een jaar lang op dit geld te wachten.

Corona: versoepeling regels bijverdienen

Overigens zijn de regels voor bijverdienen voor scholieren en studenten door de coronacrisis tijdelijk versoepeld. Voor bijverdienende scholieren en studenten geldt geen maximum meer waarboven de kinderbijslag en studiefinanciering in gevaar komen.

Let op!

In 2021 geldt er wel weer een grens voor het maximaal bij te verdienen bedrag zonder dat de studiefinanciering in gevaar komt. Het vervallen van de grens voor de kinderbijslag is blijvend en geldt dus ook na 2020.

Heb jij vragen over de regels voor jouw vakantiekrachten? Ben jij benieuwd of de scholieren- en studentenregeling voor jou en jouw vakantiekrachten van toepassing kan zijn? Onze salarisadviseurs adviseren je graag. Neem contact met ons op. 

Voldoe jij aan de WagwEU? Voorkom boete

14-09-2020

Voldoe jij al aan de WagwEU? De Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie is op 1 maart 2020 van kracht gegaan. De wet is in het leven voor buitenlandse werkgevers en zelfstandigen die in Nederland aan het werk gaan. Om boetes te voorkomen, is het van belang dat je erop toeziet dat jouw opdrachtnemer zich aan alle regels op het gebied van arbeidsvoorwaarden houdt.

Coronadossier: update 10 september

10-09-2020

In ons coronadossier vind je de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Financiële administratie

Het digitaliseren van jouw financiële administratie levert inzicht en tijd op. Wil jij ook 24/7 inzicht in jouw cijfers? Wij helpen je graag.

Twinfield

Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.

Unit4

Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.

Exact

Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen