6 mei 2022

STAP-budget tweede periode gesloten

Het STAP-budget voor de tweede aanvraagperiode is op en dit betekent dat het aanvraagloket is gesloten. Wil je in aanmerking komen voor het STAP-budget? De derde aanvraagperiode start op 1 juli 2022.

Stap-budget

Werkzoekenden en werkenden kunnen dit jaar voor het eerst het zogenaamde STAP-budget aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van maximaal € 1.000 die rechtstreeks aan opleiders van erkende opleidingen wordt uitbetaald. Deze opleidingen moeten zijn opgenomen in het scholingsregister. De bedoeling van de subsidie is dat het volgen van een opleiding de positie op de arbeidsmarkt verbetert.

Eerste en tweede aanvraagperiode

De eerste aanvraagperiode startte dit jaar op 1 maart en werd op 3 maart alweer gesloten vanwege het bereiken van het maximale budget. Ook de tweede aanvraagperiode die startte op 2 mei is op 4 mei alweer gesloten omdat vanaf 3 mei rond 20.30 uur geen budget meer beschikbaar was.

Derde aanvraagperiode

Greep je in de tweede aanvraagperiode mis? Zorg dan dat je vrijdag 1 juli 2022 om 10.00 uur klaar zit om een aanvraag in te dienen. Op dat moment start namelijk de derde aanvraagperiode. Gezien de snelheid waarmee het budget in de eerste twee aanvraagperioden op was, is de kans groot dat dit in de derde aanvraagperiode weer gebeurt.

Tip!

Heb je belangstelling en wil je deze subsidie aanvragen? Dan kan dit in 2022 nog op drie momenten. Voor de derde aanvraagperiode kun je dus terecht vanaf 1 juli, voor de vierde vanaf 1 september en voor de vijfde en laatste periode kun je terecht vanaf 1 november 2022.

Aanvragen via UWV

De subsidie kan digitaal worden aangevraagd bij het UWV, via stapuwv.nl. Hier vind je ook alle informatie over het STAP-budget, wie er in aanmerking komt en of de betreffende opleiding onder de regeling valt.

Let op!

De subsidie is slechts éénmaal per jaar te verkrijgen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidies
Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Lees verder
arrow right
Wat je moet weten over het STAP-budget
Ben je van plan om een opleiding, training of cursus te gaan doen? Vanaf 1 maart 2022 kun je voor scholingskosten een beroep doen op de nieuwe subsidieregeling STAP-budget. Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen deze vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen bij het UWV.
Lees verder
arrow right
Twinfield
Twinfield is een modern, veilig en bovenal gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Belangrijke ontwikkelingen rondom loonkostenvoordeel (LKV)
De Belastingdienst stelt dat een loonkostenvoordeel (LKV) vervalt bij een overgang van een onderneming naar een nieuwe werkgever. Momenteel loopt hierover een rechtszaak waarin een andere beslissing is genomen. De Hoge Raad moet nog een oordeel vellen. Zorg er daarom voor dat je in de tussentijd je rechten veiligstelt.
Lees verder
arrow right