Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

6 mei 2022

STAP-budget tweede periode gesloten

Het STAP-budget voor de tweede aanvraagperiode is op en dit betekent dat het aanvraagloket is gesloten. Wil je in aanmerking komen voor het STAP-budget? De derde aanvraagperiode start op 1 juli 2022.

Stap-budget

Werkzoekenden en werkenden kunnen dit jaar voor het eerst het zogenaamde STAP-budget aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van maximaal € 1.000 die rechtstreeks aan opleiders van erkende opleidingen wordt uitbetaald. Deze opleidingen moeten zijn opgenomen in het scholingsregister. De bedoeling van de subsidie is dat het volgen van een opleiding de positie op de arbeidsmarkt verbetert.

Eerste en tweede aanvraagperiode

De eerste aanvraagperiode startte dit jaar op 1 maart en werd op 3 maart alweer gesloten vanwege het bereiken van het maximale budget. Ook de tweede aanvraagperiode die startte op 2 mei is op 4 mei alweer gesloten omdat vanaf 3 mei rond 20.30 uur geen budget meer beschikbaar was.

Derde aanvraagperiode

Greep je in de tweede aanvraagperiode mis? Zorg dan dat je vrijdag 1 juli 2022 om 10.00 uur klaar zit om een aanvraag in te dienen. Op dat moment start namelijk de derde aanvraagperiode. Gezien de snelheid waarmee het budget in de eerste twee aanvraagperioden op was, is de kans groot dat dit in de derde aanvraagperiode weer gebeurt.

Tip!

Heb je belangstelling en wil je deze subsidie aanvragen? Dan kan dit in 2022 nog op drie momenten. Voor de derde aanvraagperiode kun je dus terecht vanaf 1 juli, voor de vierde vanaf 1 september en voor de vijfde en laatste periode kun je terecht vanaf 1 november 2022.

Aanvragen via UWV

De subsidie kan digitaal worden aangevraagd bij het UWV, via stapuwv.nl. Hier vind je ook alle informatie over het STAP-budget, wie er in aanmerking komt en of de betreffende opleiding onder de regeling valt.

Let op!

De subsidie is slechts éénmaal per jaar te verkrijgen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidies

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?
Wat je moet weten over het STAP-budget

Wat je moet weten over het STAP-budget

24-02-2022

Ben je van plan om een opleiding, training of cursus te gaan doen? Vanaf 1 maart 2022 kun je voor scholingskosten een beroep doen op de nieuwe subsidieregeling STAP-budget. Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen deze vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen bij het UWV.
Richelle de Jong

Richelle de Jong

Assistent-accountant

Bedrijfsfinanciering

Bedrijfsfinanciering

Op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Een bankfinanciering maximaliseert je slagingskans. 
Corona update | oktober 2020

Corona update | oktober 2020

Om bedrijven te ondersteunen die door de coronacrisis worden getroffen komt het kabinet opnieuw met steunmaatregelen. De nieuwe steunmaatregelen komen boven op de al bestaande regelingen en betreffen vooral de uitbreiding van de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). In december van dit jaar wordt opnieuw overlegd over het steunpakket. Je leest alle nieuwe steunmaatregelen in de onderstaande blokken. Het is een handig naslagwerk voor jou als ondernemer. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten. Vragen? Neem gerust contact met ons op.
Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Een contract of een overeenkomst opstellen? Onze juristen ondersteunen je graag.