Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

5 januari 2022

Vraag subsidie elektrische auto aan

Ben je voornemens om als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto te kopen? Je kunt hiervoor subsidie aanvragen. De vraag is groot, maar de subsidiepot is nog niet leeg meldt de RVO. 

Meer subsidie beschikbaar

Dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s nog beschikbaar is, komt omdat er dit jaar veel meer subsidie beschikbaar is. Een andere oorzaak is dat de subsidie dit jaar minder bedraagt dan vorig jaar, € 3.350 in plaats van € 4.000.

Voorwaarden

Wie subsidie wil aanvragen, moet er snel bij zijn en voldoen aan de fiscale voorwaarden. Zo moet de auto een minimale actieradius hebben van 120 kilometer. Verder moet de catalogusprijs liggen tussen € 12.000 en € 45.000.

Niet voor ondernemers

De subsidie is in beginsel niet bedoeld voor ondernemers. Die kunnen de subsidie wel aanvragen, maar mogen de auto dan niet tot het bedrijfsvermogen rekenen.

Aanvragen via RVO

Geïnteresseerden kunnen de subsidie aanvragen via de RVO. Aanvragen kan digitaal via de site van de RVO, www.rvo.nl.

Ook occasions

De subsidie is ook beschikbaar voor occasions maar bedraagt dan, net als vorig jaar, slechts € 2.000. Voor deze categorie auto’s is minder subsidie beschikbaar, maar naar verwachting is dit deel van de subsidiepot minder snel uitgeput. Particulieren moeten dan ook vooral haast maken met aanvragen van de subsidie als het een nieuwe auto betreft.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidieaanvraag elektrische auto 2022

Subsidieaanvraag elektrische auto 2022

28-12-2021

Ben je van plan om als particulier een elektrische auto aan te schaffen? In 2022 opent de subsidieregeling weer voor de aankoop van een elektrische personenauto. Het is wel van belang dat je de subsidie zo snel mogelijk aanvraagt met name voor een nieuwe auto vanwege het succes. Dit kan vanaf 3 januari 2022 om 09:00 uur bij RVO.
Elektrische auto uit 2017? Bijtelling gaat omhoog

Elektrische auto uit 2017? Bijtelling gaat omhoog

10-11-2021

Heb je een elektrische auto die in 2017 voor het eerst op kenteken is gezet? Dan gaat de bijtelling volgend jaar flink omhoog. Dit komt omdat de bijtelling voor een auto na 60 maanden wordt herzien.
Dashboarding: tijdig bijsturen

Dashboarding: tijdig bijsturen

Met een online dashboard heb je altijd en overal inzichtelijk hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Door de financiële visuele samenvatting zie je dit in één oogopslag. Dit maakt het tijdig bijsturen een stuk makkelijker waardoor je sneller kunt schakelen.
Visionplanner

Visionplanner

Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Theo Plaatsman

Theo Plaatsman

Zelfstandig assistent-accountant