5 januari 2022

Vraag subsidie elektrische auto aan

Ben je voornemens om als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto te kopen? Je kunt hiervoor subsidie aanvragen. De vraag is groot, maar de subsidiepot is nog niet leeg meldt de RVO. 

Meer subsidie beschikbaar

Dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s nog beschikbaar is, komt omdat er dit jaar veel meer subsidie beschikbaar is. Een andere oorzaak is dat de subsidie dit jaar minder bedraagt dan vorig jaar, € 3.350 in plaats van € 4.000.

Voorwaarden

Wie subsidie wil aanvragen, moet er snel bij zijn en voldoen aan de fiscale voorwaarden. Zo moet de auto een minimale actieradius hebben van 120 kilometer. Verder moet de catalogusprijs liggen tussen € 12.000 en € 45.000.

Niet voor ondernemers

De subsidie is in beginsel niet bedoeld voor ondernemers. Die kunnen de subsidie wel aanvragen, maar mogen de auto dan niet tot het bedrijfsvermogen rekenen.

Aanvragen via RVO

Geïnteresseerden kunnen de subsidie aanvragen via de RVO. Aanvragen kan digitaal via de site van de RVO, www.rvo.nl.

Ook occasions

De subsidie is ook beschikbaar voor occasions maar bedraagt dan, net als vorig jaar, slechts € 2.000. Voor deze categorie auto’s is minder subsidie beschikbaar, maar naar verwachting is dit deel van de subsidiepot minder snel uitgeput. Particulieren moeten dan ook vooral haast maken met aanvragen van de subsidie als het een nieuwe auto betreft.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Subsidieaanvraag elektrische auto 2022
Ben je van plan om als particulier een elektrische auto aan te schaffen? In 2022 opent de subsidieregeling weer voor de aankoop van een elektrische personenauto. Het is wel van belang dat je de subsidie zo snel mogelijk aanvraagt met name voor een nieuwe auto vanwege het succes. Dit kan vanaf 3 januari 2022 om 09:00 uur bij RVO.
Lees verder
arrow right
Elektrische auto uit 2017? Bijtelling gaat omhoog
Heb je een elektrische auto die in 2017 voor het eerst op kenteken is gezet? Dan gaat de bijtelling volgend jaar flink omhoog. Dit komt omdat de bijtelling voor een auto na 60 maanden wordt herzien.
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Den Helder
Op woensdagavond 8 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Richard van der Vliet

Richard van der Vliet

Accountant | Kantoorpartner

Baangerelateerde investeringskorting (BIK)
Denk je erover om een investering te doen, maar is het lastig om de financiering rond te krijgen in deze tijd? Misschien kom je wel in aanmerking voor de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). De BIK-regeling is een investeringsregeling die het voor bedrijven aantrekkelijker maakt om in 2021 en 2022 investeringen te blijven doen. Met deze investeringskorting kunnen de meeste ondernemers onder bepaalde voorwaarden een deel van de investering verrekenen met de loonheffing. Voldoe jij aan de voorwaarden?
Lees verder
arrow right