Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

05 februari 2020

Subsidie elektrische auto vanaf 1 juli

In het Klimaatakkoord is de subsidie al aangekondigd. Vanaf 1 juli 2020 komt er een subsidie voor particulieren die een elektrische auto aanschaffen. Dit meldt RTL-Nieuws. De subsidie is bedoeld om de particuliere markt met betrekking tot elektrische auto's te stimuleren.

Omvang subsidie

De subsidie zou € 4.000 bedragen voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een occasion. De subsidie voor een nieuwe elektrische auto zou alleen gaan gelden voor auto's met een maximum cataloguswaarde van € 45.000.

Stimulering zakelijke markt

De zakelijke markt wordt momenteel al gestimuleerd via onder meer de lagere bijtelling en de milieu-investeringsaftrek voor elektrische auto's. Zo bedraagt de bijtelling voor een normale auto die in 2020 voor het eerst op kenteken is gezet 22%, voor een elektrische auto 8% tot een cataloguswaarde van € 45.000. Over het meerdere is de bijtelling eveneens 22%.

Let op!
De nieuwe subsidie zal waarschijnlijk ook gaan gelden voor ondernemers die een elektrische auto kopen en deze niet op de zaak zetten. Dan wordt immers niet geprofiteerd van de lagere bijtelling.

Vakhandel

De subsidie op elektrische occasions is alleen van kracht als deze wordt aangeschaft via de vakhandel. Dit om fraude met de subsidie tegen te gaan. Ook zullen er aanvullende voorwaarden zijn voor wat betreft de staat van de auto.

Judith Mooiman

Salarisadviseur

Jaarrekening & advies

Wij helpen je graag bij het opstellen, controleren en beoordelen van de jaarrekening. Maar wij gaan ook next level en kijken samen naar de toekomst!

Nmbrs

Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.

Herfinancieren

Het optimaliseren van een financieringsstructuur, oftewel herfinancieren, gebeurt steeds vaker.

Update lonenspecial: overige corona-actualiteiten voor werkgevers

15-07-2020

In de update van de lonenspecial 2020 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. In dit nieuwsartikel gaan wij in op overige corona-actualiteiten voor werkgever. Zo ben jij weer op de hoogte!