11 december 2020

Tot 2025 subsidie voor aanschaf of lease elektrische bestelauto 

Vanaf 1 januari 2025 kunnen steden een zero-emissiezone invoeren. Dit betekent dat nieuwe bestel- en vrachtwagens die na 2025 op kenteken worden gezet emissieloos moeten rijden om in deze stadscentra te mogen komen. Om ondernemers tegemoet te komen is er tot 2025 een subsidie op de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelbus

Tijd om te anticiperen

Steden die een emissievrije zone invoeren, moeten dit minstens vier jaar van tevoren bekendmaken. Op die manier kunnen ondernemers op de maatregel anticiperen. Ook komt er tot eind 2027 een overgangsregeling voor niet-elektrische bestelauto’s en tot eind 2029 voor niet-elektrische vrachtauto’s.

Aanvraag subsidie

Ondernemers die in een emissieloze zone moeten zijn, kunnen vanaf komend voorjaar (2021) subsidie aanvragen voor de aanschaf of lease van een uitstootvrije bestelbus. De subsidie bedraagt 10% van de nieuwprijs, met een maximum van € 5.000.

Voorwaarden

De nieuwe subsidie kent een aantal voorwaarden:

  • de bestelbus moet een minimale actieradius van 100 kilometer hebben
  • er komt per bedrijf een maximum aan het aantal bestelbussen waarvoor subsidie mag worden aangevraagd
  • bij doorverkoop van de bestelbus binnen drie jaar moet de subsidie deels terug worden betaald

Let op!

De subsidie krijgt men naast de bestaande investeringsaftrekken, zoals die voor kleinschalige en milieuvriendelijke investeringen.

Op = op

Voor de regeling is volgend jaar € 22 miljoen beschikbaar. Dit betekent dat wanneer de middelen zijn uitgeput, men dat jaar geen subsidie meer krijgt. Tot en met 2025 is er in totaal € 185 miljoen beschikbaar.

Heb jij vragen over de subsidie voor een elektrische bestelauto? En ben je benieuwd of dit interessant kan zijn voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op om jouw situatie voor te leggen. Wij adviseren je graag.

Update lonenspecial 2023
In de update van de lonenspecial 2023 tref je de belangrijkste wijzigingen aan op het gebied van personeel- en salarisadministratie. De lonenspecial is een handig naslagwerk voor jou als werkgever. Zo blijf je op de hoogte van de laatste actualiteiten.
Lees verder
arrow right
Frank Zwagerman

Frank Zwagerman

Belastingadviseur

Jeroen Landolt

Jeroen Landolt

Registeraccountant

Zelfstandig assistent-accountant/relatiebeheerder
Voor kantoor Den Burg (Texel) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Je hebt een afgeronde opleiding Bedrijfseconomie of Accountancy, minimaal 4 jaar relevante werkervaring en affiniteit met automatisering. Je bent klantgericht, een teamspeler en je bent pro-actief. Jij denkt mee met de klant én met je collega's. Jij ziet dat automatisering ontzettend belangrijk is voor de toekomst voor onze branche. Je wilt je als professional blijven ontwikkelen en je ziet jezelf doorgroeien naar een leidinggevende rol.
Lees verder
arrow right