28 januari 2022

Subsidie OVK voor land- en tuinbouw 

De subsidieregeling voor ongedekte vaste kosten (OVK) vanwege corona voor de land- en tuinbouw is verruimd en ook opengesteld voor de maanden november t/m december 2021. De subsidie voor het vierde kwartaal van 2021 kan aangevraagd worden van 1 februari 2022 tot en met 31 maart 2022.

Aanvullende voorziening

Omdat het steunmaximum voor land- en tuinbouwbedrijven volgens de TVL lager is dan voor andere ondernemingen, voorziet de OVK in een aanvullende voorziening. De volgens OVK en TVL gezamenlijk te ontvangen steun voor land- en tuinbouwbouwbedrijven mag echter niet meer zijn dan de maximum steun volgens de TVL en bedraagt € 2,3 miljoen over alle periodes.

Aanvragen

Bepaald is dat de aanvraagperiode loopt van 1 februari 2022 tot en met 31 maart 2022. De aanvraag tot vaststelling voor het bepalen van de definitieve subsidie voor het vierde kwartaal 2021 moet uiterlijk 29 september 2022 zijn ingediend. De voorwaarden voor de OVK blijven verder ongewijzigd.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Landbouwnormen 2021
De Belastingdienst heeft de landbouwnormen voor het jaar 2021 bekendgemaakt. Ben je agrarisch ondernemer? Dan kun je met de normen de winst voor 2021 berekenen. Onderdeel van de landbouwnormen zijn de normen voor jouw privégebruik.
Lees verder
arrow right
Agro: deadline subsidie uit ‘EHF’
Vanuit het Economisch Herstelfonds (EHF) is de subsidie ‘Investeren in groen-economisch herstel’ opengesteld. Wacht niet te lang met het aanvragen van de subsidie. De deadline voor het aanvragen is namelijk 14 februari.
Lees verder
arrow right
Lagere WW-premie vanaf 2025
Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige grens voor een lage WW-premie bij een werknemer waar meer dan 30% wordt verloond, verlaagd van 35 uur per week naar 30 uur per week. Dit bevordert de interne wendbaarheid en draagt bij aan een lastenverlaging voor bedrijven.
Lees verder
arrow right
Mrb-veranderingen voor LPG-rijders vanaf 2026
Vanaf 2026 zullen automobilisten die LPG gebruiken, geconfronteerd worden met aanzienlijk hogere motorrijtuigenbelasting, aangezien de korting voor G3-installaties tegen die tijd wordt beëindigd.
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Den Helder
Op woensdagavond 8 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right