Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

22 maart 2021

Corona: subsidie verplicht afgelast evenement

Ben je ondernemer in de evenementensector? Om nieuwe initiatieven te stimuleren komt er een subsidieregeling. Dit geldt voor evenementen die worden georganiseerd tussen 1 juli en 31 december 2021, maar vanwege corona worden verboden. De subsidie bedraagt 80% van de kosten. 

Evenementensector zwaar getroffen

De evenementensector wordt door de genomen coronamaatregelen zwaar getroffen. Behalve een enkel experiment ligt de sector al vrijwel een jaar grotendeels stil. Met de maatregel hopen de bewindslieden dat de sector weer nieuwe initiatieven gaat ontplooien.

Subsidie 80%

De subsidie bedraagt 80% van de kosten. Voor de overige 20% van de kosten kunnen organisatoren een lening krijgen tegen een rente van 2%.

Tussen 1 juli en 31 december 2021

De subsidie geldt alleen voor evenementen die in Nederland gaan plaatsvinden tussen 1 juli en 31 december 2021. De subsidie geldt ook voor evenementen die naar deze periode verplaatst worden.

Annuleringsverzekering

De subsidie komt in de plaats van een annuleringsverzekering. Die kan door organisatoren vanwege corona namelijk niet meer worden afgesloten.

Let op!

Een voorwaarde is dat voor de voorgaande twee evenementen wel een annuleringsverzekering was afgesloten.

Ook zakelijke evenementen

De subsidie ziet op festivals en concerten en dergelijke, maar ook op zakelijke congressen en vakbeurzen. Gratis evenementen zijn uitgesloten.

Uitgesloten kosten

Fees aan de eigenaar van een sportevenement, gages van buitenlandse artiesten, afschrijvingskosten en investeringen in vaste activa vallen niet onder de subsidiabele kosten.

Subsidieplafond

Voor de regeling is € 385 miljoen beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op het moment van binnenkomst. Dit betekent dat wanneer het plafond bereikt is, geen subsidie meer wordt verstrekt.

Aanvragen

De subsidie moet per evenement ten minste drie maanden voorafgaand aan het evenement via rvo.nl worden aangevraagd. Voor evenementen in juli geldt een kortere periode.

Accountantsverklaring

Wordt een evenement afgelast en een subsidie verstrekt van € 125.000 of meer, dan is een accountantsverklaring nodig. Voor subsidies tussen € 25.000 en € 125.000 is een derdenverklaring voldoende.

Tot slot

Heb je vragen over de subsidieregeling voor evenementen? Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 19 april

Coronadossier: update 19 april

19-04-2021

In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Basecone

Basecone

Heb jij ook nog een papieren archief en bonnetjes overal? Helemaal niet gek, want zo doen heel veel ondernemers het nog. Het kan alleen overzichtelijker door het creëren van je eigen digitale kantoor! Basecone is de software die jou als ondernemer kan helpen als het gaat om digitale documentverwerking. Basecone herkent facturen automatisch, doet direct een boekingsvoorstel en heeft koppelingen met diverse boekhoudpakketten. Gun jezelf dit gemak en bespaar tijd met Basecone.
Belastingadviseur

Belastingadviseur

  • Leeuwarden
  • 32-40 uur per week
  • WO Fiscaal Recht/Fiscale Economie
Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid 3 (NOW)

De NOW is de tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die vanwege de coronacrisis de omzet met minstens 20% zagen dalen. De regeling is met ingang van 1 oktober 2020 verlengd met 9 maanden tot 1 juli 2021. De NOW 3 kent 3 tijdvakken en kent specifiekere bepalingen ten opzichte van NOW 1 en NOW 2. Op deze pagina vertellen we je er alles over. Heb je vragen? Schroom niet om te bellen of mailen als je meer vragen hebt of wilt sparren over jouw situatie. Samen staan we sterk!