Sterk! voor ondernemers
Echt alles onder één dak
Sinds 1930
7.000 klanten gingen je voor

12-01-2021

Subsidiepot aanschaf nieuwe elektrische auto leeg

Als particulier kon je vanaf 1 januari profiteren van een subsidie op de aanschaf van een nieuwe elektrische auto. Helaas is de subsidiepot alweer leeg, aldus het RVO. 

Vorig jaar run op subsidie

Dat de subsidiepot nu al leeg is, komt doordat er vorig jaar een run op de subsidie was, toen deze voor het eerst werd ingevoerd. Destijds werden aanvragen die waren ingediend nadat de subsidie op was, betaald uit het beschikbare budget voor dit jaar. Daarom was er dit jaar maar voor slechts 277 aanvragen subsidie beschikbaar.

Let op!

Subsidieaanvragen worden nu niet meer doorgeschoven naar volgend jaar. Het indienen van een aanvraag voor een nieuwe elektrische auto heeft dus weinig zin.

Wel subsidie elektrische occasion

Er is nog wel ruimschoots subsidie beschikbaar voor een gebruikte elektrische auto. Deze subsidie bedraagt € 2.000.

Vragen?

Heb je vragen over de subsidie voor elektrische auto’s? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Leasing auto

Financial of operational lease? Onze specialisten vergelijken en regelen de beste optie voor jou.

Subsidies

Er zijn ruim 3.000 subsidies in Nederland, alleen zijn nog veel mogelijke subsidies en regelingen onbekend. Maak jij al gebruik van de mogelijkheden?

Run op subsidie elektrische auto

05-01-2021

Ben jij van plan om particulier een elektrische auto aan te schaffen? Wees er dan snel bij. Er is subsidie op de aanschaf van een nieuwe elektrische auto. Echter worden enkel de eerste 277 aanvragen gehonoreerd.