25 juni 2021

TVL: aanvraag Q2 geopend 

Heb je als ondernemer te maken met een omzetverlies van minstens 30% vanwege corona of andere redenen? Vraag vanaf nu de tegemoetkoming vaste Lasten (TVL) voor het tweede kwartaal van 2021 aan. Je kunt dit digitaal aanvragen bij de RVO (rvo.nl). 

TVL

Via de TVL komt de overheid tegemoet in de kosten van vaste lasten. De hoogte van de TVL is gerelateerd aan jouw omzetverlies en aan de hoogte van de vaste lasten. De hoogte wordt gebaseerd op branchecijfers. De compensatie bedraagt 100% in plaats van 85% in het eerste kwartaal van 2021.

Referentieperiode kiezen

Voor dit kwartaal kan voor de referentieperiode inzake de omzet gekozen uit twee kwartalen. Dit betreft het tweede kwartaal van 2019 of het derde van 2020. De maatregel is vooral bedoeld om starters tegemoet te komen, maar ook anderen hebben de keuzemogelijkheid. Bijvoorbeeld als door een verbouwing in het tweede kwartaal van 2019 weinig omzet is gerealiseerd.

Let op!

Als voorwaarde geldt dat jouw bedrijf vóór 30 juni 2020 is opgericht en ingeschreven in het Handelsregister. Je mag je niet na 30 juni 2020 met terugwerkende kracht hebben ingeschreven.

Minimum en maximum

Het minimum van de vaste lasten volgens de berekening op basis van jouw omzet en branchecijfers, moet minstens € 1.500 bedragen anders krijg je niets. Verder kent de TVL een maximum tegemoetkoming van € 550.000 voor bedrijven met maximaal 250 werknemers. Voor grotere bedrijven bedraagt het maximum € 1.200.000.

Opslag

Voor de land- en tuinbouwsector blijft er een opslag van 21% voor speciale kosten voor het in leven houden van dieren en gewassen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus
In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lees verder
arrow right
TVL voor starters beschikbaar
Ben je een startende ondernemer? En heb je door de coronacrisis moeite met het betalen van je vaste lasten? Vanaf 31 mei 2021 kun je de speciale TVL-regeling voor starters aanvragen. Let op, je dient tussen 1 oktober 2019 en 30 juni 2020 te zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Lees verder
arrow right
Corona: Q2 TVL verruimd
Wil je als ondernemer de TVL Q2 aanvragen? De referteperiode van de TVL van april t/m juni 2021 wordt verruimd. Dit betekent dat je zelf mag kiezen of je het omzetverlies vergelijkt met het tweede kwartaal van 2019 of met het derde kwartaal van 2020. Hoe zit dit?
Lees verder
arrow right
Crowdfunding
Een alternatieve financieringsvorm? Presenteer jouw financieringswens optimaal door crowdfunding.
Lees verder
arrow right
Alternatieve financieringsvormen 2024
Het is voor mkb-bedrijven niet eenvoudig om geld te lenen bij een bank. Gelukkig is er een nieuwe financieringsmarkt ontstaan, die een complementaire rol kan spelen naast de vertrouwde bancaire financiering. Bovendien biedt de overheid soms extra financieringshulp. Welke alternatieve mogelijkheden zijn er?
Lees verder
arrow right
Sandy Basjes

Sandy Basjes

Administratief medewerker