1 juni 2021

TVL voor starters beschikbaar

Ben je een startende ondernemer? En heb je door de coronacrisis moeite met het betalen van je vaste lasten? Vanaf 31 mei 2021 kun je de speciale TVL-regeling voor starters aanvragen. Let op, je dient tussen 1 oktober 2019 en 30 juni 2020 te zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

TVL

De regeling is vrijwel gelijk aan de normale tegemoetkoming vaste lasten (TVL). Starters konden hier echter geen gebruik van maken, omdat ze in het tweede kwartaal van 2019 nog niet over omzet beschikten.

Eerste kwartaal 2021

De startersregeling is een tegemoetkoming voor de vaste lasten in het eerste kwartaal van 2021. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet men in dit kwartaal minstens 30% minder omzet hebben gehad dan in het derde kwartaal van 2020. Ook moeten de starters minstens € 1.500 aan vaste lasten hebben.

Aanvragen

Aanvragen van de tegemoetkoming voor starters kan digitaal via de RVO. Aanvragen kan uiterlijk tot 12 juli 2021 17.00 uur.

Omvang tegemoetkoming

De startersregeling voorziet in een tegemoetkoming van maximaal 85% van de vaste lasten, afhankelijk van het omzetverlies. Er wordt niet uitgegaan van de werkelijke vaste lasten van de starter, maar van de gemiddelde vaste lasten in de branche.

Eenmalig

De regeling is eenmalig. Vanaf het tweede kwartaal kunnen starters namelijk de gewone TVL aanvragen.

Heb je vragen over de TVL of een andere steunmaatregelen vanuit de overheid? Onze adviseurs ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op. 

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronadossier: update 26 augustus
In ons coronadossier vind je de coronasteunmaatregelen van de overheid op een rij.
Lees verder
arrow right
Corona: steunpakket verlengd met drie maanden
Verkeer je door de coronacrisis met jouw bedrijf in moeilijkheden? Het kabinet heeft donderdag 27 mei bekendgemaakt dat het financiële steunpakket tot en met september wordt verlengd. Ook mogen belastingschulden op een later moment worden afgelost. Wat wijzigt er?
Lees verder
arrow right
Corona: Q2 TVL verruimd
Wil je als ondernemer de TVL Q2 aanvragen? De referteperiode van de TVL van april t/m juni 2021 wordt verruimd. Dit betekent dat je zelf mag kiezen of je het omzetverlies vergelijkt met het tweede kwartaal van 2019 of met het derde kwartaal van 2020. Hoe zit dit?
Lees verder
arrow right
Salarisadviseur
Je bent onderdeel van een team dat een compleet en uniek werkgeverspakket biedt. Het team is een mix van young professionals en ervaren specialisten.
Lees verder
arrow right
Assistent accountant controlepraktijk
Ontelbare uitdagingen, afhankelijk van jouw ambities. Variërend van zelfstandig relatiebeheer tot het meewerken aan een controle. Doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden zijn hier écht aanwezig. Net als een prettige sfeer en hoge mate van professionaliteit.
    Lees verder
    arrow right