14 maart 2022

TVL voor startende ondernemer? 

Ben je een startende ondernemer? En ben je jouw bedrijf begonnen tussen juli 2020 en september 2021? De TVL, met betrekking tot het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022, komt ook beschikbaar voor een aantal starters. 

TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten)

Vanwege corona hebben veel ondernemers te maken gehad met een omzetdaling. De TVL voorziet in een tegemoetkoming in de vaste lasten en kan maximaal 100% bedragen.

Dezelfde criteria

Voor de omvang van de TVL zijn dezelfde criteria van toepassing als voor niet-starters. Dit betekent bijvoorbeeld dat de minimale omzetdaling in het vierde kwartaal van 2021 20% dient te bedragen en in het eerste kwartaal van 2022 30%. Het maximumsubsidiebedrag is vastgesteld op € 100.000 per kwartaal.

Referentieperiode

De nieuwe TVL-regeling zal voor de bepaling van de omzetdaling voor beide kwartalen uitgaan van de omzet in het derde kwartaal van 2021.

Let op!

Ondernemers die in het derde kwartaal van 2021 zijn gestart, kunnen alleen TVL krijgen voor het eerste kwartaal van 2022. Ze hanteren daarbij als referentieperiode de eerste drie maanden volgend op de maand van inschrijving.

Via de site van de RVO kun je nagaan vanaf wanneer je de TVL kunt aanvragen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Einde aan coronasteunpakket
Door de coronacrisis kunnen ondernemers een beroep doen op tal van financiële steunmaatregelen. In het perspectief van de corona-ontwikkelingen gaat Nederland open en kunnen ondernemers weer aan de slag. Daarom stopt het kabinet per het tweede kwartaal (per 1 april 2022) met het coronasteunpakket.
Lees verder
arrow right
Vanaf 28 februari TVL Q1 2022 aanvragen
Ondernemers die in het eerste kwartaal van dit jaar minstens 30% omzetverlies hebben geleden, kunnen vanaf 28 februari 9.00 uur TVL aanvragen. Aanvragen moeten bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden ingediend.
Lees verder
arrow right
William van Haaster

William van Haaster

Relatiebeheerder

Salarisadviseur
Je bent onderdeel van een team dat een compleet en uniek werkgeverspakket biedt. Het team is een mix van young professionals en ervaren specialisten.
Lees verder
arrow right