3 januari 2022

TVL: verruiming betalingsregelingen

Heb je een betalingsregeling voor het terugbetalen van TVL? De RVO heeft een aantal betalingsregelingen voor terugbetaling van de TVL verruimd. Te veel ontvangen TVL kan voortaan ook in 18 of 24 maanden worden terugbetaald.

TVL

De TVL is een tegemoetkoming voor de vaste lasten van ondernemers die door corona of een andere oorzaak omzetverlies hebben geleden. Ondernemers dienen bij de aanvraag van de TVL het omzetverlies te schatten en ontvangen op basis hiervan een voorschot van de tegemoetkoming van 80%.

Definitieve cijfers

De uiteindelijke TVL wordt gebaseerd op het definitief geleden omzetverlies. Is dit gelijk aan het geschatte omzetverlies, dan ontvangt de ondernemer de resterende 20% van de tegemoetkoming. Is het werkelijke omzetverlies hoger, dan ontvangt de ondernemer naast de resterende 20% ook het meerdere. Is het echter lager, dan ontvangt de ondernemer minder dan 20% of moet hij een deel van de te veel ontvangen tegemoetkoming terugbetalen.

Extra betalingsregelingen

RVO heeft aangekondigd dat er voor die gevallen extra mogelijkheden komen om te veel ontvangen TVL in termijnen terug te betalen. Naast de bestaande mogelijkheden om het te veel ontvangen bedrag in 6 of 12 maandelijkse termijnen terug te betalen, kan dit voortaan ook in 18 of 24 maanden.

Let op!

Ondernemers kunnen bij RVO ook een afwijkende betalingsregeling aanvragen.

Heb je vragen over een betalingsregeling met RVO? Neem dan contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Coronasteun vanwege nieuwe lockdown
Het kabinet heeft financieel ondersteunende maatregelen aangekondigd vanwege de nieuwe coronamaatregelen die gelden t/m 14 januari. De ondersteunende maatregelen betreffen de NOW, de TVL, de TOZO en enkele branchegerichte maatregelen.
Lees verder
arrow right
Verlenging vaststellingsverzoek TVL Q2 2021
Heb je de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aangevraagd voor het tweede kwartaal van 2021? Dan krijg je meer tijd om het vaststellingsverzoek in te dienen. De deadline verschuift van 11 januari 2022 naar 8 maart 2022, 23.59 uur.
Lees verder
arrow right
Behoud van overgangsrecht: 30%-regeling bij werkgeverwijziging
Vanaf 2024 en 2025 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de 30%-regeling. Onder het overgangsrecht gelden deze wijzigingen nog niet in 2024. Maar blijft dit overgangsrecht van kracht als de werknemer van werkgever verandert?
Lees verder
arrow right
Belastingdienst en verlof: impact op reiskostenvergoedingen
Onder bepaalde voorwaarden kan een onbelaste vergoeding worden verstrekt voor reiskosten naar het werk en kosten voor thuiswerken. Het is onder andere belangrijk of er 'in de regel' naar het werk gereisd wordt of thuis wordt gewerkt. Wanneer heeft ouderschapsverlof na geboorteverlof invloed op de mogelijkheid om deze vergoedingen door te blijven betalen?
Lees verder
arrow right
Accountant
De uitdagingen variëren van zelfstandig relatiebeheer tot het coachen van het team. Het team bestaat uit een mooie mix van enthousiaste young professionals tot ervaren experts. Juist die young professionals willen veel van jou leren. 
Lees verder
arrow right